Vés al contingut
Catalunya Religió

(MEV) El Museu Episcopal de Vic és un espai de referència en l'àmbit educatiu on en els 13 cursos anteriors (des de la reobertura del museu en l'actual emplaçament), hi han passat prop de 50.000 escolars. Així ho explica, Carme Comas, responsable del servei Educatiu del MEV, en trobada de directors dels centres educatius d’Osona que serveix com a inici del curs. En la reunió es va presentar l’acord de col·laboració entre els departaments d’Ensenyament i de Cultura de la Generalitat per potenciar la utilització pedagògica del patrimoni i l’accés i l’ús per part de la comunitat educativa.

Per aquest nou curs, el Museu Episcopal de Vic (MEV) manté l'ampli ventall d'activitats educatives per a educació Infantil, Primària i Secundària. La novetat per aquest curs és la incorporació d'una sèrie d'activitats vinculades a la cultura religiosa. Es tracta d’un seguit de propostes adaptades a cada nivell educatiu que relacionen les obres d’art del museu amb continguts de la cultura religiosa. Aquesta nova oferta vol cobrir una demanda que les mateixes escoles havien transmès al museu.

Per als alumnes d'Educació Infantil s'han programat activitats en format de conte, ja que és a través d’ells que la imaginació dels més petits s’omple de Vida. També hi ha un ampli ventall d’activitats destinades als estudiants d'Educació Primària, amb l'objectiu de donar a conèixer el museu des de múltiples disciplines i amb experimentacions pràctiques. Destaca de manera especial la nova activitat Ciència i Art que combina passat i present, utilitzant tècniques científiques actuals per conèixer el treball dels pintors de fa mil anys. Les activitats destinades a Educació Secundària són visites educatives a les col·leccions del museu amb un diàleg participatiu.

El conjunt de l'oferta d'activitats educatives del MEV ofereix la possibilitat que els estudiants coneguin el museu treballant múltiples disciplines i amb experimentacions pràctiques per a cada activitat. D'aquesta manera, el museu es converteix en un espai d'aprenentatge que dóna a conèixer les cultures del passat, des de diferents punts de vista i des de múltiples disciplines vinculades a les àrees de Ciències Socials, Llengües, Ciències Naturals i Visual i Plàstica. L'oferta educativa del MEV permet aprofundir en temàtiques que van des de la prehistòria fins a l'època moderna, posant èmfasi en l'època medieval. Es poden consultar totes les activitats educatives a la web del museu.

El Museu Episcopal de Vic és un dels museus d'art de referència de Catalunya. Conserva una de les millors col·leccions d'art medieval del món amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d'orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l'art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons, de valor excepcional, s'exhibeix en un edifici contemporani situat al costat de la Catedral, en ple centre històric de Vic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.