Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) El Museu Diocesà de Tarragona posa a disposició un nou portal web en català, castellà i anglès. De caire informatiu i divulgatiu, s'hi poden trobar les col·leccions que acull el museu, com també una explicació de les diferents sales d’exposició permanent, la seva història i les activitats i exposicions que s’organitzen. A més, entre d’altres seccions d’interès, la pàgina conté un glossari sobre objectes, indumentària litúrgica i tècniques artístiques.

En el Museu Diocesà de Tarragona es custodien unes 11.000 obres, de les quals es mostren 237 a les sales d’exposició permanent i la resta es guarda a les sales de reserva. Totes les obres permeten una lectura cronològica de l’activitat artística, els estils i les escoles de l’àmbit de la diòcesi de Tarragona. L’any 1914 l’arquebisbe Antolín López Pelàez va fundar el Museu Diocesà, instal·lat a l’inici en unes dependències del sector nord-est del claustre de la Catedral, amb obres d’art religiós de diverses procedències i amb donacions fetes pel mateix arquebisbe López Pelàez, el capítol catedralici, les parròquies de la diòcesi, congregacions religioses i persones particulars, així com també amb l’adquisició i compra d’altres béns. Els fons foren enriquits al llarg de les prelatures posteriors.

L’accés del públic a les sales del Museu es fa de forma conjunta amb el conjunt catedralici. Així s’origina una mena de modest ecosistema museístic, amb el qual l’arqueologia i les arts s’incorporen al paisatge viu de la Catedral, el claustre i els jardins.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.