Vés al contingut
Catalunya Religió

(MJC-MUEC) El Moviment de Joves Cristians - Moviment d’Universitaris i Estudiants Cristians ha signat el manifest de Casa Nostra Casa Vostra, i se sumen a la manifestació d'aquest dissabte a favor de l’acollida de les persones refugiades i migrants. Una acció concreta que mostra com tenen "ganes d’acció i canvi de la nostra societat, buscant així un regne de Déu més just i equitatiu".

El moviment va poder conèixer recentment algunes situacions on es vulnera la dignitat humana i que moltes vegades no estan gaire allunyades de les nostres vides. Sota el títol 'dignitats trepitjades?' van organitzar una taula rodona a la parròquia de Santa Madrona, a Poble-Sec, que segueix la línia de la campanya del moviment d’enguany, 'Germans en dignitat'.

Al voltant d’una rotllana, els participants d'aquesta trobada, celebrada el 28 de gener, van poder escolar l’experiència d'Elena Capella, del Moviment Cristià d’Adults i treballadora de Càrite, de Vicky Cedro i de Yussif del Moviment dels Focolars i col·laboradors del Centre Convivim. Tots tres van explicar des de la seva experiència, en quines situacions es vulnera la dignitat i què han fet ells al respecte, animant els presents a reconèixer-les i actuar davant d’elles.

Després es va posar en comú en quines situacions els joves se’ns vulnera la dignitat, com són les etiquetes i els prejudicis, l’assetjament escolar o la precària situació laboral que tenim avui dia, on apareix la desil·lusió a partir de la manca d’oportunitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.