Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Bisbat de Girona) “Els periodistes cristians, creients, catòlics, com en qualsevol altra professió, no és necessari que proclamin les seves creences, però de tant en tant i quan convingui és bo dir-ho”. Discret i planer, el gironí Narcís-Jordi Aragó parlava així de la seva professió en una entrevista a El Senyal l'any 2010. Aquest dimarts ha mort a l'edat de 84 anys i la missa exequial serà dimecres a les 11 a la basílica de Sant Feliu de Girona.

El bisbat de Girona ha expressat el seu condol per la mort d'aquest l'advocat, periodista i escriptor. En l'entrevista a El Senyal Aragó lligava la professió amb la vocació i explicava com “el paper de la premsa d'Església ha canviat” perquè “no tenim premsa d'informació general d'inspiració cristiana, com ara a França o Itàlia. Són poquíssimes les notícies d'Església que interessen, i no sempre positives”.

Col·laborador en mitjans eclesials

Del desembre de 1951 i fins el 1963 sota l'impuls del Consell Diocesà d'Acció Catòlica va dirigir el programa de ràdio diocesà Resurrexit que s'emetia cada setmana per Ràdio Girona. Fou també redactor en cap de la revista diocesana Vida Catòlica (1962-1967) i col·laborador del Full Parroquial. A més, va ser autor juntament amb Josep Maria Capella, de La Llum de la Veritat, una passió que es va representar al Teatre Municipal de Girona durant les dècades del 1950 i 1960.

Narcís-Jordi Aragó fou director d'altres publicacions com Presència i Revista de Girona, cofundador de l'Associació de Premsa de Girona i del Col·legi de Periodistes del qual en va ser president. L'any 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.