Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dilluns ha mort mossèn Lluís Hernández Alcàsser, primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després del franquisme. Les exèquies tindran lloc aquest dimecres a les 9:30 hores, a la capella de les Germanetes dels Pobres (Sant Salvador, 1, de Barcelona).

Mossèn Lluís Hernández va néixer a Barcelona el 13 de novembre de 1936. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Barcelona i fou ordenat prevere el dia 17 de setembre de 1961, a la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat. La seva activitat ministerial va tenir les destinacions següents: vicari de Santa Engràcia (1962), vicari de Sant Pacià (1963), adscrit a Sant Miquel Arcàngel de Santa Coloma de Gramenet i responsable del sector “Les Oliveres”, aleshores amb una parròquia en projecte (1970). L’any 1972 fou nomenat ecònom de la parròquia de San Ernest i l’any 1999 rector de Sant Sebastià de Barcelona, càrrec al que va renunciar dos anys després i va quedar-s’hi com a adscrit. L’any 2006 passà com a adscrit a la parròquia de Santa Madrona i el mateix any fou nomenat rector de Santa Clara de Badalona. També fou professor de religió a l’INEM Puig Castellar (1976), el primer institut de Santa Coloma.

Hernández era del grup de sacerdots del Pradó i molt interessat pels problemes socials. Durant uns anys va anar a col·laborar amb la diòcesi de Riobamba, a l’Equador. Allí va conèixer el bisbe Leónidas Proaño, “el bisbe dels indígenes”, que el va influir profundament i va fer que bolqués la seva activitat en defensa dels més pobres, país del que fou deportat a causa del seu compromís social. De retorn a Barcelona va desenvolupar una intensa activitat en l'àmbit municipal a Santa Coloma de Gramenet, ciutat de la que fou elegit alcalde l’any 1979 i, reelegit en diverses ocasions, en fou fins a l’any 1991. Durant el seu mandat va treballar molt per a resoldre els nombrosos problemes de Santa Coloma, ciutat en expansió degut a una forta immigració.

Els darrers anys, degut al seu precari estat de salut, es va retirar a la residència de les Germanetes dels Pobres del carrer Sant Salvador del barri de Gràcia. La missa exequial es celebrarà a la capella d’aquesta residència i serà presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, company de curs de mossèn Lluís. L'arquebisbe, el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, tot el presbiteri i els diaques ho fan saber als fidels de l’Església perquè l’encomanin a la misericòrdia del Senyor.

[Fotografia: ICV, sota llicència CC 3.0]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.