Vés al contingut
Catalunya Religió

Josep M. Soler expressa “l’acolliment fratern i cordial de Montserrat” al nou arquebisbe de Barcelona

(Abadia de Montserrat) El pare abat Josep M. Soler, expressa “l’acolliment fratern i cordial de Montserrat” al bisbe Joan Josep Omella, nomenat pel Papa Francesc aquest migdia com a nou arquebisbe de Barcelona. La primera reacció del pare abat, que és al Brasil, al Monestir de Santa Rosa, on participa a la reunió d’abats visitadors de la Congregació Sublacense-Cassinesa, a la qual pertany Montserrat, ha estat “de reconeixement” envers el cardenal Lluís Martínez Sistach, “pel seu servei a l’arxidiòcesi durant aquests anys, tot recordant amb goig la seva devoció a la Mare de Déu de Montserrat”.

“Com que des del 2004 el Monestir de Montserrat pertany a la Província eclesiàstica de Barcelona i el seu arquebisbe és el nostre metropolità –ha dit el P. Abat des del Brasil, vull expressar, en nom propi i de la Comunitat, l’acolliment fratern de Montserrat a Mons. Omella”. “He pogut tenir contacte amb ell diverses vegades, tant a Montserrat mateix com en altres indrets, i, per tant, no m’és una persona desconeguda”, ha afegit. “Hem pogut parlar en català i hem compartit els anhels i les esperances de l’Església i de la societat. El rebem amb l’esperança que, amb l’ajut de Déu i de totes les persones de bona voluntat, podrà dur a terme al si de la Conferència Episcopal Tarraconense, la tasca de pastor sol·lícit que li ha estat encomanada, assimilant i estimant la llengua, la cultura, la personalitat de la nostra terra i, per damunt de tot, les persones que formen, a partir d’ara, la seva nova comunitat eclesial”, ha conclòs el pare Josep M. Soler des del Monestir de Santa Rosa del Brasil, on romandrà fins el proper 14 de novembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.