Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 14/06/2016

(CR) L’Abadia de Montserrat ha publicat aquest dimarts un breu comentari en la seva web en el que rebutja l’ús de la imatge de la Moreneta en un cartell del Dia de l’Orgull LGTB a Valencia. La nota “lamenta profundament la utilització banal i de mal gust d’imatges de la Mare de Déu molt arrelades en  la pietat popular i dignes del màxim respecte”. La comunitat benedictina remarca que “fets com aquests poden ofendre els creients i  altres persones respectuoses amb aquests símbols”. “Quina llàstima!”, conclou el text.

La polèmica arrenca d’un cartell de l’organització alternativa Endavant en el que hi apareix la Verge dels Desemparats –patrona de València- fent-se un petó amb la Mare de Déu de Montserrat. La imatge de la Geperudeta i la Moreneta era el reclam per cridar l’atenció per una manifestació reivindicativa dels col·lectius d’homosexuals i lesbianes que es feia dissabte passat amb el lema “Contra la sagrada opressió, estima com vulguis”

L’arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, va fer una nota de protesta i ha convocat  un "acte de desgreuge" a la Verge dels Desemparats a la Catedral. La nota de Montserrat remarca que aquest tipus de provocació és senzillament “una llàstima”.

Nota de l’Abadia de Montserrat

Rebuig a la utilització de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat  

Arran de l’ús  de la imatge de la Mare de Déu , utilitzada en un cartell de l’associació Endavant per  a  convocar  una  manifestació  a  València, el  monestir de Montserrat lamenta profundament la utilització banal i de mal gust d’imatges de la Mare de Déu molt arrelades en la pietat popular i dignes del màxim respecte. Fets com aquests poden ofendre els creients i altres persones respectuoses amb aquests símbols. Quina llàstima! 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.