Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Aquest diumenge 19 de març ha tingut lloc a Montserrat una cercavila organitzat amb motiu del 50è aniversari del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). L’espectacle, gravat per MRTV, s’emetrà durant l’entrada dels 2.500 cantaires al concert de cloenda que tindrà lloc al Palau Sant Jordi el pròxim 21 de maig.

A la cercavila hi ha les corals properes en el territori: la Coral Xicoira de Piera, la Coral Espinguet de Vilafranca del Penedès, la Coral el Serral de Lavern, la Coral els Verdums i la Coral Gatzara d’Igualada, la Coral l’Espiga de Badia del Vallès, la Coral de l’Escola Municipal de Música d’Esplugues i la Coral Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet. En total uns 280 nens i nenes, de 4 a 15 anys, que han recorregut de les 10 a les 10.45 h diferents punts del recinte del Santuari: plaça de la Creu, plaça Abat Oliba, places de Santa Maria i Atri de la Basílica. A l’arribada de totes les corals a l’última parada s’han agrupat per fer la cançó final –a l’Atri de la Basílica-, que porta per títol 'Cantar Junts'. Durant la cercavila també han aparegut els capgrossos de Lavern, portats per infants i la Banda de l’Escola de Música d’Esplugues. Les corals han assajat conjuntament a la Sala de la Façana del Monestir, sota la direcció de Josep Vila i Pep Prats, acompanyats del pianista Medí Bonachí.

Els 50 anys de la fundació del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya

L’acte ha sigut un més dels que s’estan organitzant arreu del país per commemorar els 50 anys de la fundació del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Les cercaviles, que es celebraran a Lleida, Valls, Arenys de Mar, València, Vic, Sant Cugat i Barcelona, seran també gravades i emeses durant l’entrada a l’acte de cloenda del Palau Sant Jordi de Barcelona.

El SCIC és una federació que agrupa els cors infantils de Catalunya, però també engloba als del País Valencià i les Illes Balears. Actualment compta amb prop de 100 cors infantils que han volgut adherir-se a l’agrupació. Des de la seva fundació l’any 1967 a Manresa –ciutat on es va celebrar el concert inaugural del cinquantenari, el passat 19 de febrer- el SCIC s’ha dedicat a organitzar activitats per les corals, encarregar i editar repertori i també a formar els seus directors.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.