Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Galeria d'imatges

(Abadia de Montserrat/CR) Un centenar de monjos i monges dels monestirs benedictins i cistercencs catalans han viscut aquest dimecres una jornada monàstica a Montserrat per cloure l’Any Sant de la Misericòrdia. Després d’entrar tots per la Porta Santa de la Misericòrdia de la Basílica i venerar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, han participat en l’Eucaristia que ha presidit el pare abat Josep M. Soler.

“Monjos i monges hem rebut la missió de l'Església de ser testimonis de vetlla, d'espera del retorn del Senyor”. Així ha recordat l'abat Soler durant l'homilia la importància de tenir una “actitud de vigilància”. I ha encoratjat als presents a “vetllar en l'oració i en la pràctica de les bones obres perquè quan el Senyor arribi i truqui ens trobi vetllant”.

A continuació, a la sala de la façana del monestir, la delegada d’Apostolat Seglar de l’Arquebisbat de Barcelona i membre de la Institució Teresiana, Anna Almuni, ha impartit la conferència 'Una mirada monàstica des del món laïcal'. En la seva intervenció, ha demanat als monjos i les monges que s'apropin als laics i els ha recordat que tots són Església.

Tot seguit, els monjos i monges han compartit el dinar i a la tarda han visitat diferents espais del Santuari. La jornada ha acabat amb el cant de les Vespres a la Basílica de Santa Maria. A la jornada monàstica hi han participat els monjos i monges dels monestirs cistercencs de Poblet, de Solius, de Valldonzella i de Vallbona de les Monges, i dels monestirs benedictins de Sant Benet de Montserrat, de Puiggraciós, de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Daniel de Girona i de Santa Maria de Montserrat.

Podeu llegir l'homilia sencera en aquest enllaç o veure-la a continuació en aquest vídeo:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.