Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Monestir de les AvellanesEl 27 i 28 de juny el Monestir de les Avellanes acollirà la setena edició de les Jornades internacionals sobre història de l’Església i la religiositat, que enguany estudiaran la cultura i el coneixement als monestirs medievals.

La trobada científica analitzarà com els monestirs, més enllà de la vida religiosa, van ser importants centres d’innovació cultural i científica en diferents àmbits del coneixement, com per exemple l’art, la música, la medicina o les ciències i l’educació.

Les VII Jornades també tindran un vincle especial amb el Monestir de les Avellanes coincidint amb el 850 aniversari de la seva fundació. Per això el congrés es clausurà amb una ponència que analitzarà el cas específic del Monestir de les Avellanes com a centre de cultura i coneixement.

També dins de les activitats de divulgació científica els participants podran gaudir de dues visita guiades exclusives: Una que explicarà les obres de restauració del claustre romànic del monestir; i una altra que descobrirà com el Monestir de les Avellanes va introduir innovacions i transformar el territori que l’envolta, a partir del cas de Vilanova de la Sal i les seves salines.  

Les setenes Jornades complementaran el seu programa amb activitats de divulgació científica, vinculades al tema d’estudi. Aquest any es farà el V Sopar Medieval amb el títol “Tradició i innovació als fogons monacals”, l’espectacle visual “Més enllà de l’alquímia” i el concert nocturn al pati de l’abat amb el grup lleidatà “Quartana”.