Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Monestir de les Avellanes) L’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) ha creat una delegació a les Terres de Ponent amb seu al Monestir de les Avellanes. La signatura de l'acord tindrà lloc en un acte oficial el proper dissabte 26, amb la presència de diverses autoritats, i una jornada de formació per a professionals i interessats en la matèria. A la tarda hi haurà un concert a càrrec de l’Orfeó Balaguerí obert a tothom.

El fet de que ACIM hagi escollit el Monestir de les Avellanes com a seu, es deu a la relació de més de 20 anys que ambdues entitats comparteixen. Des de l’any 1995, els membres de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada de les Terres de Ponent (ACIM) han trobat en el Monestir de les Avellanes l’espai més adient per fer les seves reunions i congressos. Per altra banda el Monestir de les Avellanes acull la Biblioteca d’ACIM, un fons bibliogràfic únic especialitzat en la matèria, i que fou dipositat l’any 2010 a la biblioteca del monestir.

Fa uns mesos la Junta Directiva d’ACIM va aprovar la creació d’una delegació a les comarques de Lleida, que a partir d’aquest dissabte tindrà com a seu oficial el Monestir de les Avellanes. Ambdues entitats col·laboraran en endavant per fomentar activitats i projectes a l’entorn de la prevenció i protecció de la infància maltractada.

La jornada de presentació

El dissabte de la presentació Victòria Noguerol farà una conferència i anàlisi de casos sota el títol 'Abús sexual infantil, 20 anys després: que hem après?'. L'acte comptarà també amb la presència de Robert Porta, director del Monestir de les Avellanes, Raimon Novell, coordinador Protecció Infància Maristes Catalunya, Estefania Rufach, alcaldessa d’Os de Balaguer, Concepció Cañadell, presidenta Consell Comarcal de la Noguera, Joan Santacana, director Serveis Territorials, Afers Socials i Famílies Lleida, Carme Tello, presidenta ACIM, Francesc Domingo, ACIM Terres Ponent.

A més de presentar la Delegació ACIM Terres de Ponent es presentarà el projecte Biblioteca ACIM al Monestir de les Avellanes i s'oferirà una visita guiada al Monestir, la possibilitat de dinar al restaurant i un concert final amb l’Orfeó Balaguerí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.