Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Tres entitats estretament vinculades a l’obra catequètica de Frederic Bassó Ubach li retran homenatge el proper dissabte 7 de novembre a Sant Ildefons de Barcelona. Aquesta parròquia, junt amb la Fundació Manel Bonet i la parròquia de la Bonanova recordaran la figura de qui va morir el 19 d’agost d’aquest any després de dedicar tota una vida al món de la catequesi.

Bassó, amb una clara vocació pedagògica, va publicar nombrosos llibres i escrits per mirar de transmetre la fe a grans i petits, i se'l considera un mestre d'aquest camp, a més a més d'un gran il·lustrador. “Penso que han estat molt importants, per a tota la meva tasca catequètica, unes primeres experiències durant la infància i l’adolescència, com és ara: l'haver sigut escolanet de Sant Felip Neri, on vaig experimentar un ambient fresc, lliure i alegre de viure la fe infantil. També, ja en la joventut, el tracte molt freqüent i intens amb mossèn Antoni Batlle, dels Minyons Escoltes”, reconeixia en un article publicat a la revista Foc Nou el juliol de 2013.

L'any 2005, amb motiu de la seva jubilació, li fou tributat un homenatge que va deixar un instrument perdurable: el llibre Frederic Bassó, mestre de catequistes, a cura d'Inês Castel-Branco i Ignasi Moreta (Mediterrània). Moreta va valorar el seu llegat aquest agost i el va descriure com “una persona molt destacada en el catolicisme català postconciliar”.

Bassó va exercir de vicari de vàries parròquies, de consiliari de la Delegació Diocesana d'Escoltisme, de l'Agrupament Escolta Mn. Batlle i consiliari de l'Escola Talitha, pionera, entre d'altres, de la Renovació pedagògica a Catalunya. L'any 2009 Església Plural li va atorgar el premi Premi Mn. Vidal Aunòs a una trajectòria personal.

Glosses a Frederic Bassó

Els parlaments de l'acte d'homenatge aniran a càrrec d'Enric Crous, president de la Fundació Manel Bonet; de Montserrat Martínez, directora del Server de Catequesi de Sant Gervasi; i de Raimon Bassó, nebot de Frederic Bassó. Presidirà l’acte Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i president del Servei Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes (SIC).

Després dels parlaments hi haurà una missa en sufragi de la seva ànima.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.