Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/ Salesians) A principis de l'any 2015 les ONG salesianes VOLS-Voluntariat Solidari, Solidaridad Don Bosco i Jóvenes y Desarrollo van engegar la campanya de captació de fons Espais de Pau. Escoles per a la reconciliació a la República Centreafricana, amb l'objectiu de donar a conèixer la situació de pobresa extrema i conflicte que viu des de fa temps el país africà, i contribuir al treball que els Salesians duen a terme sobre el terreny.

La campanya ha superat amb escreix l'objectiu econòmic marcat a l'inici, fet que ha permès donar assistència formativa, personal i acompanyament a 1.500 joves centreafricans que han patit en primera persona la cruesa dels conflictes bèl·lics i la violència i inseguretat constants.

El salesià i missioner català, Josep Ma Sabé, és el responsable de la campanya Espais de Pau i afirma que els centres juvenils salesians a l'Àfrica "són espais de promoció de pau" i que només es podrà reconstruir el país "a través de l'acceptació de l'altre". Com agraïment a totes les persones que han realitzat donacions i alhora per acostar la realitat del projecte i de la zona, Sabé explica en aquesta entrevista l'abast de tota l'ajuda i els projectes de futur de la campanya: