Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Focolars) El Centre Mariàpolis Loreto de Castell d’Aro, al Baix Empordà, va acollir diumenge l'aplec de membres del Moviment dels Focolars per recordar la figura de la seva fundadora, Chiara Lubich. Hi van assistir unes 120 persones de diversos indrets de Catalunya, com ara Tarragona, Puigcerdà, Girona, Barcelona i altres poblacions. Van participar també al llarg de la jornada el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, l’alcalde de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, Joan Giraut, i el capellà ortodox Jaume (Xavier) Hereu.

En la jornada van recordar la figura de Chiara Lubich i el carisma de la unitat que ha impregnat la seva obra, amb l’afegit de la recent obertura de la causa de beatificació, el passat 27 de gener, per part del bisbe de Frascati, a Roma.

En un clima distès i de família, es va recordar mitjançant un document audiovisual la visita que Chiara Lubich va realitzar a la mateixa casa d’espiritualitat on s’esdevenia l’aplec, el Centre Mariàpolis Loreto, el novembre de l’any 2002, durant el seu viatge a Barcelona i Madrid. Alguns membres dels Focolars van transmetre testimonis de vida i informacions sobre activitats recents i futures i es va veure també un breu reportatge sobre l’obertura de la causa de beatificació de la fundadora del moviment.

Per concloure el matí, es va celebrar l’eucaristia d’acció de gràcies. Després del dinar festiu d’una paella, a la tarda es va aprofundir la incidència del carisma de la unitat en el món de la política, amb referències, testimonis i exemples de l’aplicació de la fraternitat com a categoria política, recollides en un breu documental. A la cloenda de l’aplec, tant l’alcalde del municipi com el director general d’Afers Religiosos agraïen la participació en l’acte i els testimonis escoltats, així com encoratjaven els assistents a la implicació participativa com a ciutadans actius en la construcció d’una societat millor, emprant l’eina del diàleg que caracteritza el carisma de la unitat dels Focolars.