Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social 'La Caixa') L’Escola Europea d’Humanitats va obrir les seves portes a l’octubre del 2015 amb l’objectiu de convertir-se en tot un referent com a espai de divulgació, de formació i de debat cultural. Les dades del balanç del seu primer curs l’avalen: durant aquests nou mesos, s’han programat un total de 19 conferències i debats públics de professors i investigadors de la cultura nacional i internacional; 5 cursos d’humanitats; 6 seminaris d’especialistes sobre aspectes de la cultura humanística europea, i l’escola d’estiu, formada per 6 cursos.

Un total de 4.054 assistents han pogut gaudir de les 36 activitats programades, distribuïdes en 80 sessions. L’escola, oberta a la ciutadania, s’ha adreçat a un públic ampli de persones interessades en la cultura i en el món en què vivim que s’han volgut continuar formant més enllà de la tradicional formació reglada.

l director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, s’ha felicitat pel balanç del primer curs de l’Escola Europea d’Humanitats: “En aquest primer any, hem contribuït de forma decisiva a la formació de noves teories que ajuden a entendre els canvis del nostre món, posant l’accent en el fet europeu com a nucli a partir del qual articular el debat i la reflexió”.

L’Escola Europea d’Humanitats, amb seu permanent al Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa”, està dirigida per Jordi Alberich i Josep Ramoneda, i el seu Consell Assessor està presidit per Jaume Giró i format per Victòria Camps, Adela Cortina, Eugeni Gay, Carmen Iglesias, Jaume Lanaspa, Juan José López Burniol, Javier Solana, Josep Maria Vallès i Vicenç Villatoro.

Experts d’arreu del món

L’èxit de la temporada que es tanca avui és fruit, en gran part, de les aportacions dels experts que han passat per l’Escola Europea d’Humanitats, distribuïts en les diferents activitats que s’han organitzat. En aquest sentit, els cicles de conferències Pensar l’experiència humana, avui i Qüestions sobre el futur pròxim han acollit grans personalitats del món de la filosofia, la política i la cultura, com ara César Rendueles, Alain Brossat, Giacomo Marramao, Carmelo Dotolo, Daniel Innerarity, Yves Charles Zarka, Eva Illouz, Markus Gabriel, Elettra Stimilli, José Álvarez Junco, Paolo Flores d’Arcais, William Egginton, Gabriella ColemanGianni Vattimo i Santiago Alba Rico, entre molts altres.

Avanç del nou curs

Per a la propera temporada, que s’iniciarà el pròxim 6 d’octubre, els responsables de la programació de l’escola ja estan tancant nous cicles de conferències, entre els qual hi haurà Propostes per a un futur habitable i El segle xxi a la llum de la història, amb la presència de personalitats com ara el Premi Nobel d’Economia, Joseph Stiglitz, entre molts altres.

El nou curs començarà sense perdre de vista un dels objectius del Palau Macaya, centre de reflexió de Barcelona, que és aconseguir un debat inclusiu entre professionals i acadèmics amb la participació de la societat en general, encuriosida per donar respostes als fets que marquen tant la nostra història recent com el nostre dia a dia. I és que el centre treballa diàriament per erigir-se en tot un referent intel·lectual, sense abandonar el seu compromís social i mediambiental.