Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) De divendres a diumenge més de 350 catequistes de les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears van participar a les VIII Jornades Interdiocesanes de Formació per a Catequistes que es van celebrar a la ciutat de Tortosa i que van estar organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC).

Sebastià Taltavull i Anglada, bisbe auxiliar de Barcelona i president del SIC, va cloure les jornades en presidir una solemne celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Santa Maria de Tortosa. En la seva homilia animà als catequistes a aprofundir en la seva condició de "deixebles del Senyor" per a poder ser testimonis vius de l’Evangeli amb els infants, adolescents, joves i adults que participen en la catequesi de les comunitats.

'Ajudar a fer el salt cap al Misteri' ha estat el lema d’aquest encontre formatiu. En la seva encíclica Laudato si’, el papa Francesc afirma que «l’educació ambiental ha anat ampliant els seus objectius i ara tendeix a recuperar els distints nivells de l’equilibri ecològic: l’intern amb un mateix, el solidari amb els altres, el natural amb tots els éssers vius, l’espiritual amb Déu. L’educació ambiental hauria de disposar-nos a fer aquest salt cap al Misteri, des d’on una ètica ecològica adquireix el seu sentit més pregon.» (LS 210). Diumenge, a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors, mossèn Víctor Cardona, professor de Teologia Moral, desenvolupà àmpliament aquesta idea en la ponència conjunta que adreçà als assistents.

Durant el dissabte els catequistes participaren en un dels tretze cursos on prèviament s’havien inscrit. Cada una de les temàtiques comptà amb sis hores de treball teòric i pràctic per enfortir la labor catequètica que es fa a les nostres diòcesis, atenent els diversos nivells dels seus destinataris: infants, adolescents, joves i adults. Les celebracions i la pregària de la Litúrgia de les Hores marcaren el ritme de la convivència i la formació espiritual dels participants.

Les jornades se celebraren al Seminari Diocesà i foren inaugurades el divendres en un acte presidit pel bisbe de Tortosa, Enric Benavent i Vidal. També hi eren presents l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel i Accensi, i el director del SIC, mossèn Joan M. Amich i Raurich.

Cada any el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC) organitza diversos espais de formació destinats a catequistes, responsables de la catequesi, preveres i diaques o agents pastorals del Catecumenat, complint així una de les principals funcions que la Conferència Episcopal Tarraconense li ha encomanat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.