Vés al contingut
Catalunya Religió

(Estris) Desenes de joves en situació de vulnerabilitat participaran de l’11 de juny al 23 de juliol a la quarta edició de la Transpirenaica Social Solidària (TSS), una marxa de 800 kilòmetres que persegueix la transformació socioeducativa a partir de l’experiència a la muntanya. Més de 200 professionals i organitzacions socials acompanyaran els joves durant les diverses etapes de la ruta, que aquest any té per tema 'Refugiats, migracions i hospitalitat'.

Donar als joves l’oportunitat de crear una xarxa social activa que els ajudi en la seva inserció sociolaboral, fer contactes amb professionals, educadors i empresaris de diversos sectors aprofitant l’experiència d’esport i natura, i obrir nous camins pels joves, són els principals objectius de la marxa solidària. La iniciativa s’organitza des del 2013 des de la Fundació Formació i Treball i a la qual s’hi han sumat nombroses entitats, institucions, professionals o particulars.

La Fundació Pere Tarrés és una de les que hi participa acompanyant els joves i professionals dels centres socioeducatius adherits a la institució: Fundació Mans a les Mans, Associació Educativa Integral del Raval, Fundació Carles Blanch – Centre Sant Jaume i Fundació Joan Salvador Gavina. Catorze joves dels diversos centres, els seus educadors i representants de la Fundació Pere Tarrés i de l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés van trobar-se el passat cap de setmana del 21 i 22 de maig a la casa de colònies de Cantonigròs amb l’objectiu de crear vincles de confiança entre els participants i preparar-se físicament.

La ruta recorre els Pirineus des del Cap Higer, a l’oceà Atlàntic, fins al Cap de Creus; 800 kilòmetres de descoberta i vivències que provoquen l’adquisició de valors com la superació, la companyonia o el lideratge. Els joves, provinents de diverses associacions de Catalunya, País Valencià, Andorra, País Basc, Navarra, Madrid i Aragó poden triar el nombre d’etapes a realitzar i per tant el nombre de dies de participació.

Alhora, es realitzaran activitats de debat i tallers de formació durant les etapes, preparades pels professionals i les diverses organitzacions participants amb l’objectiu de crear una experiència encara més completa i transformadora.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.