Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) IQS s’ha sumat novament a la celebració a Catalunya de la Setmana de la Ciència que enguany, en la seva vintena edició, va tenir lloc del dia 13 al 22 de novembre. En el marc de la Setmana de la Ciència, IQS va oferir un programa de conferències dirigides al públic en general i especialment a alumnes de batxillerat, amb l’objectiu de fomentar l'interès per la ciència i el coneixement.

Algunes de les sessions d’IQS estaven directament relacionades amb els temes centrals de l’edició d’enguany de la Setmana de la Ciència: la llum i els sòls, amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls.

Un total de 330 persones, de les quals 320 eren alumnes de batxillerat, van apropar-se a IQS els dies 17, 18 o 19 de novembre, per assistir a alguna de les sessions programades: "Utilitzant la química per a crear teixits", a càrrec de Carlos Semino, professor d'IQS del Departament de Biotecnologia i cap del Laboratori d’Enginyeria de Teixits; "Una tarda amb química: aplicacions biomèdiques de la llum", amb Santi Nonell, professor d’IQS del Departament de Química Analítica i Aplicada i responsable del Laboratori de Fotoquímica, i "La química del cervell", a càrrec de Roger Estrada, professor d’IQS del Departament de Química Orgànica i Farmacèutica i membre del Grup d’Enginyeria Molecular. Les activitats van incloure una visita guiada opcional als laboratoris d’IQS.

Els alumnes i professors que van participar a les conferències formatives d’IQS procedien de centres educatius públics i concertats de Catalunya. En concret, varen assistir a les sessions alumnes de batxillerat procedents de les següents escoles de Barcelona: Abat Oliba Loreto, Col·legi Josep Tous, Col·legi Monserrat, Col·legi Sant Marc de Sarrià, Escola l'Horitzó, Escola Pia Sarrià-Calassanç, Escola Proa, Escola Virolai, Escoles Pérez Iborra, Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, IES Montserrat, INS Príncep de Girona, IPSE, Jesuïtes Sant Ignasi, Jesús Maria Sant Gervasi, Kensington School Barcelona, La Salle Barceloneta, Oak House School, Padre Damián-Sagrados Corazones, Reial Monestir de Santa Isabel, Sagrada Família Horta i Sant Marc de Sarrià; així com de les següents escoles d'arreu de Catalunya: Arrels (Solsona), Escola Pia de Granollers, Europa International School (Sant Cugat), IES Miquel Crusafont i Pairó (Sabadell), INS Pere Calders (Cerdanyola), Institut Vallès (Sabadell), Jesuïtes Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), La Mercè (Martorell), La Salle (Mollerussa), La Salle (Montcada), Montcau (Matadepera), Pineda (L’Hospitalet de Llobregat), Ramar 2 (Sabadell), Salesians (Sant Vicenç dels Horts), UTMAR (Esplugues de Llobregat) iXaloc (L’Hospitalet de Llobregat).

La Setmana de la Ciència està coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i compta amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de més d’un centenar d’institucions i entitats que integren el Sistema Català de Recerca i Innovació, entre les quals es troba la Universitat Ramon Llull (URL).

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.