Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Amb el lema “L’estiu, vacances per créixer” la Fundació Pere Tarrés ha organitzat activitats molt variades perquè 20.000 infants i joves gaudeixin de l’estiu educativament. Aquest dissabte una vuitantena d'infants del Centre d'Esplai Trencaclosques (centre federat al Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés) va marxar de colònies a la casa de l'Aldric (Romanyà de la Selva) on s'hi estaran una setmana. Aquest dilluns 27 juny han començat la majoria de casals a Barcelona i àrea metropolitana així com a les comarques de Tarragona on la principal novetat serà que els infants podran escollir entre fer un casal tradicional o casals temàtics de robòtica, cuina, multiesportius o culturals.

La Fundació Pere Tarrés ha preparat més de 400 activitats on participaran 20.000 infants i joves acompanyats per un equip de 4.000 monitors i monitores, la majoria d'ells voluntaris, que s'estendran fins el 12 de setembre.

Dimecres 22 de juny van començar els casals d’estiu a la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana, principalment a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Oriental i Vallès Occidental. Més de 3.000 infants i joves participaran en les activitats lúdiques i educatives que la Fundació Pere Tarrés ha organitzat per a ells i elles. Aquestes activitats van dirigides a nens i nenes entre 3 i 12 anys i estan pensades perquè els infants puguin gaudir del temps de vacances d’estiu al mateix temps que aprenen i que els seus pares i mares puguin conciliar plenament la vida laboral i familiar.

Aquest any la principal novetat és l’especialització temàtica dels casals i l’augment de l’oferta de casals en llengua anglesa. Per als infants entre 6 i 12 anys poden escollir entre casal multiesportiu, de cuina, de robòtica o cultural (amb activitats al CCCB o dedicat a l’arqueologia al Museu d’Arqueologia de Catalunya). Per al adolescents entre 12 i 16 anys la Fundació Pere Tarrés ha preparat el casal Rutes per Barcelona on cada setmana està dedicada a una època de Barcelona: romana, medieval i modernista.

Un ampli ventall de propostes

Entre les principals novetats destaquen:

- Colònies temàtiques com les Colònies “Cuina & English”, Colònies musicals, Colònies de ball i colònies de teatre.

- Colònies temàtiques que es faran amb l’anglès com a llengua vehicular: esports aquàtics, esports d’aventura i hípica.

- La tecnologia i les seves aplicacions continuen sent un dels temes que més motiva als adolescents: Colònies de robòtica i les colònies Game Designer, o de disseny de videojocs.

- I per als pares que necessitin conciliar la seva vida laboral i familiar, la Fundació Pere Tarrés organitza els casals d’estiu amb moltes novetats. Per primera vegada, els més petits de la casa podran escollir si volen realitzar un casal d’estiu “tradicional” o si volen fer un casal d’estiu temàtic escollint entre Lego-Robòtica, Aprenents de Xef o cultural.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés tornarà a obrir les seves cases de colònies a tota la família durant els mesos de juliol i agost, per aquells pares i mares que vulguin compartir amb els seus fills uns dies de vacances participant en activitats de lleure, aprenent, divertint-se i gaudint de l’entorn natural i de la relació amb altres famílies. Aquesta opció de vacances educatives s’està consolidant cada cop més entre els pares i mares que no volen renunciar a realitzar uns dies de descans a preus assequibles per a tota la família i que confien en el projecte pedagògic de la Fundació Pere Tarrés.

Les sol·licituds de beques augmenten en els darrers sis anys

Difícilment la Fundació Pere Tarrés pot distanciar-se del context de crisi econòmica que ens envolta. Fins al moment, la Fundació Pere Tarrés ha rebut 3.900 sol·licituds de beques per a infants de famílies en situació vulnerable.

Durant l’estiu anterior, es van becar 4.034 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques que van participar en 8.974 activitats de lleure. Una xifra que ha augmentat un 345% en els darrers sis anys. Totes les sol·licituds rebudes l’any passat van poder ser acceptades, atorgant ajuts per un import de 991.646,33€, gràcies al suport de diverses entitats i institucions i també de les aportacions de la campanya de recaptació de fons de la Fundació Pere Tarrés “Ajuda’ls a créixer”: http://www.peretarres.org/ajudals.

Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència. En aquest sentit, ha elaborat un decàleg per orientar als pares i mares en aquesta tria: http://bloc.peretarres.org/2012/06/decaleg-de-la-fundacio-pere-tarres-per.html

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.