Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(FECC) “La vostra presència és cada any més nombrosa, i potser ens haurem de plantejar si traslladem aquestes jornades a un espai més gran”. Les paraules que el Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Enric Puig, va adreçar als presents en l’obertura de les Jornades de Pastoral Educativa són una mostra eloqüent de l’èxit d’assistència a les susdites jornades, que enguany han registrat més de 200 participants i que, organitzades per la FECC, van tenir lloc el passat divendres i dissabte -23 i 24 de febrer- al Seminari Conciliar de Barcelona.

Les Jornades de Pastoral Educativa, que han arribat aquest any a la seva sisena edició, es van inaugurar amb la conferència No ho sents? Hi ha algú que està trucant?, que va pronunciar el doctor en història, professor de secundària i de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), Josep Otón. Hi van seguir nou tallers de temàtica diversa, entre els quals La Creu i l’estel. El primer anunci a l’aula; Diferents creences demanen diferents actuacions; Un taller pràcTIC des de la pastoral o Et diem Bon dia, Jesús.

El primer dia es va completar amb una nova ponència, Espiritualitat dels sentits. Una aproximació pràctica, a càrrec de l’expert en exercicis espirituals en la vida quotidiana, David Guindulain, SJ, i amb l’actuació musical El teu nom és com un caramel, del grup musical La corneta riallera.

L'endemà, dissabte, els actes es van obrir amb la conferència Era digital i pastoral, a càrrec d’Eloi Aran, i van seguir amb prop d’una desena de tallers, entre els quals Educació espiritual des del cinema?; El credo: de recitar a pregar; Connecta’t al Barri Gòtic i viu el testimoni de la fe d’un poble, o Gargots mistagògics. Les jornades es van cloure amb una celebració de l’Eucaristia presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, qui va encoratjar els assistents a “estendre el missatge de Jesús des de les escoles” i a seguir “fent una feina tan important i coratjosa”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.