Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Grups escultòrics en terracota, motius de porexpan o pessebres monumentals de tres-centes figures són alguns dels mèrits reconeguts per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes de Lleida. Aquest diumenge l’Auditori Enric Granados va acollir la cloenda del Cicle de Nadal 2015 amb l’entrega dels premis dels concursos de pessebres que convoca aquesta entitat, presidida per Àngel León.

“El Banc d’Aliments, la Fundació Jericó, Arrels o Càritas són manifestacions exteriors del Nadal vinculades a l’atenció amb els més febles”. Així va referir-se el paer en cap, Àngel Ros, a la base cristiana del Nadal i va agrair la feina que fan les entitats de voluntariat de Lleida que treballen entorn de l’Església. L'alcalde de Lleida també va tenir paraules per les Germanetes dels pobres esperant poder-les retrobar el proper any en aquest mateix acte, fent referència al possible tancament de la residència Juana Jugan de Gualda.

Més de 200 persones han concursat enguany als diferents concursos que ha convocat l’agrupació. Es va fer el lliurament dels premis i guardons de les diferents categories. Una de les persones en recollir el premi va ser el mestre Virgilio del Olmo, autor del pessebre de l’església de Sant Pau de la Mariola que va guanyar el primer premi especial per la seva monumentalitat ja que està format per 300 figures.

També es va voler reconèixer a diferents persones durant aquest acte com el lliurament del títol de Mestre Pessebrista a José Antonio Ferrer, així com guardonar a Magdalena Ibars, autora de pessebres i grups escoltòrics nadalencs en terracota, a Juli Daura, pels seus motius nadalencs en porexpan, a Pep Tort, fins fa poc director del Consorci del Turó de la Seu Vella i al Grup TOAR per la representació de “Els Pastorets” i la col·laboració estreta amb l’Agrupació de Pessebristes, en el seu 60è Aniversari.

L’acte, que va comptar amb la presidència del bisbe Salvador Giménez, es va cloure amb una cantata de nadales a càrrec de la Coral Infantil Escola Mitjana de Lleida, el conjunt de veus Amunt i a Ball, els Centres Musicals Dalcroze de Corbins i Lleida i la coral infantil Almenar, acompanyades al piano per Maria del Mar Jové i Gemma Naranjo. Sota les batutes d’Ana Pachón, Joana Cebolla i Maria Altadill i amb Montserrat Virgili com a solista i Llubí Casas, rapsode.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.