Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(La Salle) L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dimecres la Medalla d’Or al mèrit científic a la Fundació Universitat i Tecnologia La Salle “pels seus 50 anys de valuosa tasca a la nostra ciutat en el desenvolupament científic i tècnic i el coneixement pràctic de les àrees d’enginyeria, gestió, arquitectura i altres disciplines”.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet entrega de la medalla al germà Josep Guiteras i Llimona, president de la Fundació Privada Universitat i Tecnologia La Salle, que va agrair el guardó en nom de totes les persones que han fet possible la tasca desenvolupada des de La Salle-URL durant els últims 50 anys així com de les persones que van fer possible el desenvolupament de les Telecomunicacions a tot el món.

En l'acte també s'hi ha fet present Jaume Ciurana, el tinent d’alcalde de cultura, i Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona-URL. Santos ha explicat breument la trajectòria històrica i fites assolides per La Salle en el camp de l’educació i ensenyament universitari en aquests últims 50 anys.

L’any 1965 els germans de les escoles cristianes de La Salle van posar en marxa els primers estudis universitaris de telecomunicacions de Catalunya, fruit d’una demanda que hi havia a la societat de professionals d’aquest àmbit. Una demanda que ha anat creixent.

Actualment, La Salle-URL inclou àrees tècniques i científiques, especialment en els camps de la Telemàtica, les Telecomunicacions, el So i Imatge, la Robòtica, les Ciències de la Computació, la Multimèdia, l’Arquitectura, l’Enginyeria de la Construcció i la Direcció d’Empreses, amb 6 grups de recerca en contacte molt directe amb el món empresarial. En total s’ofereixen 12 graus universitaris, 8 màsters universitaris i 48 màsters propis. Al proper curs 2015-2016 es posarà en marxa el primer grau amb titulació oficial a Catalunya en Animació i Efectes Visuals (VFX).

[Fotografies: Ajuntament de Barcelona i La Salle]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.