Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'Equip de Protecció de la Infància de Maristes Catalunya ha publicat un comunicat sobre la denúncia feta pública aquest dijous través dels mitjans de comunicació d'un cas d'abusos a l'escola dels Maristes Sants-Les Corts. Expliquen que la primera acusació d'una família contra un professor del centre per d'abusos sexuals a un menor va ser el 7 juny del 2011. Després del contacte amb la família afectada, els mateixos maristes van presentar una denúncia a la Fiscalia de Menors al cap de set dies, el 14 de juny de 2011. Igualment, en el mateix moment de ser alertats per la família, el professor va ser apartat de l'escola on no exerceix des de llavors.

A part d'aquesta denúncia, fins ara només havien tingut l'acusació d'una altra família dos anys després que afectava el mateix professor quan ja no treballava a l'escola. En aquest cas, la víctima que denunciava els abusos ja era major d'edat. Per això, l'escola va proposar a la família que presentés una denúncia i es va oferir perquè els advocats de la víctima i dels maristes treballessin conjuntament per aclarir els fets.

El comunicat dels maristes explica que en els dos casos es va actuar immediatament d'acord amb els protocols interns de la Institució sobre la protecció dels infants, i que posteriorment no han tingut més denúncies contra l'exprofessor. Des del 2013 els maristes compten amb un Delegat Provincial per a la Protecció de la Infància. El mateix any, el Consell General d'aquest institut religiós va aprovar que totes les províncies del món tinguin aquesta figura i va establir un protocol a seguir en casos d'abusos.

La nota de l'escola lamenta "el patiment que s’hagi pogut causar" i reitera el seu "compromís de continuar actuant de manera ferma i contundent davant de qualsevol cas d’abús".

Aquest és el text de nota:

Comunicat dels Maristes Sants-Les Corts

Davant de les acusacions de presumptes abusos sexuals contra un exprofessor de l’escola Maristes Sants-Les Corts, l’escola expressa:

- El 7 de juny de l’any 2011 l’escola Maristes Sants-Les Corts té coneixement que un professor d’aquesta escola és acusat de presumptes abusos sexuals a un alumne menor d’edat. La denúncia dels fets a l’escola és presentada personalment pel pare d’aquest alumne.

- D’acord amb els protocols interns de la Institució sobre la protecció dels infants, s’actua immediatament. Només saber-ho, i un cop el mateix professor reconeix els fets, aquest professor queda desvinculat de l’escola l’endemà mateix, dia 8 de juny del 2011. L’escola es posa a disposició de la família oferint suport i convidant-la a denunciar els fets. Es comunica a la família que la Institució denunciarà els fets a la Fiscalia de Menors. La denúncia de la Institució es va presentar per escrit el 14 de juny de l’any 2011.

- El 30 de desembre del 2013, l’escola rep una segona comunicació acusant el mateix professor (ja fora de l’escola) de presumptes abusos sexuals a un altre alumne. L’acusació és presentada pel pare d’aquest alumne. Aquests fets haurien passat presumptament abans de l’any 2010, moment en què l’alumne havia deixat el centre. En el moment de la denúncia dels fets a l’escola, la presumpta víctima ja és major d’edat. L’escola ofereix al denunciant tota la col·laboració per poder aclarir els suposats fets, li presenta la possibilitat que els advocats de la víctima i els de la Institució treballin conjuntament i expressa la voluntat que els fets s’aclareixin ràpidament. S’insisteix a la família de la necessitat que denuncïi els fets. Des d’aleshores aquesta família no s’ha tornat a posar en contacte amb l’escola en cap moment.

- A data d’avui l’escola no té constància de cap altra denúncia contra aquest exprofessor del centre.

- Des de la Institució lamentem el patiment que s’hagi pogut causar i reiterem el nostre compromís de continuar actuant de manera ferma i contundent davant de qualsevol cas d’abús.

Equip de Protecció de la Infància de Maristes Catalunya. 4 de febrer 2016

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.