Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) "Sempre hem estat i estem al costat de les víctimes". És el missatge que volen transmetre els germans maristes en el comunicat que han publicat aquest dilluns. Després de la primera denúncia a través dels mitjans de comunicació sobre un cas d'abusos a menors en el col·legi de Sants-Les Corts, han aparegut altres testimonis que suposadament anys enrere van rebre abusos en el centre.

En la nota l'Equip de Protecció de la Infància de Maristes Catalunya reiteren que no van rebre cap denúncia per abusos fins el 2011: "La primera vegada que el centre va tenir coneixement d’un cas d’abús, l’escola va denunciar els fets a la Fiscalia de Menors" el juny de 2011. I assegurar que "no hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d’altres casos, tret de la de desembre de 2013", com també reconeixia en l'anterior comunicat d'aquest dijous.

A més d'afirmar que "compartim el dolor" de les persones afectades, el maristes manifesten "la nostra disponibilitat a efectes d’aclarir els fets ocorreguts i de prendre les mesures necessàries perquè mai més tornin a passar". En aquest sentit recorden que el 2013 "es va aprovar i posar en marxa un protocol específic per a la protecció dels infants davant d’abusos sexuals" i que, des de llavors "aquest protocol se segueix escrupolosament a tots els centres de la nostra xarxa". Aquestes mesures es van aprovar després d'un treball realitzat a nivell mundial dins de l'institut marista i responent a les directius que en el seu moment va emetre la Santa Seu. Tots els casos no denunciats fins ara es refereixen a una etapa anterior.

El comunicat també vol reconèixer "l’excel·lent tasca educativa i a la professionalitat dels educadors i personal del centre" afectat. Alhora, assegura que "els actes denunciats contradiuen i menyscaben els valors i principis dels centres educatius d’aquesta Institució" i que "confiem en la Justícia per arribar a fons en l’aclariment d’aquests fets".

Aquest és el text de la nota:

Comunicat Maristes Sants-Les Corts

Davant de les últimes informacions que van apareixent a la premsa, exposem que:

- Sempre hem estat i estem al costat de les víctimes. Expressem la nostra solidaritat i el nostre suport a totes les persones afectades. Compartim el seu dolor i manifestem la nostra disponibilitat a efectes d’aclarir els fets ocorreguts i de prendre les mesures necessàries perquè mai més tornin a passar.

- A tal efecte, el 2013 es va aprovar i posar en marxa un protocol específic per a la protecció dels infants davant d’abusos sexuals. Aquest protocol se segueix escrupolosament a tots els centres de la nostra xarxa.

- Estem absolutament interessats a conèixer l’abast de la situació i renovem la nostra col·laboració amb la Justícia per aclarir els fets que hagin succeït, tal com ja vam expressar per escrit a la denúncia del 14 de juny del 2011.

- Segons vam expressar en el comunicat datat el 4 de febrer, la primera vegada que el centre va tenir coneixement d’un cas d’abús, l’escola va denunciar els fets a la Fiscalia de Menors (juny 2011), i no hem tingut cap altra denúncia ni comunicació d’altres casos, tret de la de desembre de 2013.

- Tant el col·legi Maristes Sants-Les Corts com la Fundació Champagnat acollim la inquietud i la preocupació dels professionals del centre, famílies i alumnes. Expressem el nostre reconeixement a l’excel·lent tasca educativa i a la professionalitat dels educadors i personal del centre.

- Som conscients que els actes denunciats contradiuen i menyscaben els valors i principis dels centres educatius d’aquesta Institució, que es basen en la protecció i desenvolupament integral de tots els alumnes.

- Confiem en la Justícia per arribar a fons en l’aclariment d’aquests fets.

Equip de Protecció de la Infància de Maristes Catalunya. 8 de febrer de 2016

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.