Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Maristes) Els maristes mobilitzen aquest estiu prop de 5.000 infants i joves en diverses activitats. Els nens i joves poden participar en campaments, casals, colònies, rutes, campus esportius, poden fer cursos de formació o implicar-se en experiències de voluntariat internacional, d’acord amb els valors maristes.

En concret, els 1.500 nens i joves que pertanyen al Centre Marista d’Escoltes (CMS) participen en diferents campaments i rutes per Catalunya o en iniciatives de servei a Carcavelos (Portugal), a Karcag i a Esztergom (Hongria), o a Bucarest (Romania).

A banda dels escoltes, 500 nens i joves més gaudeixen dels diversos campaments organitzats per FAJMACOR, la Federació d’Associacions Juvenils Mà Oberta-Cor Obert de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu educar infants i joves seguint un model marista i cristià en el temps de lleure. Aquests grups estan repartits al juliol entre Senterada (Pallars Jussà) i Lladrós (Pallars Sobirà). Els més grans es preparen per a la ruta jove a la Pica d’Estats al mes d’agost.

En el camp de la solidaritat internacional, a través de l’ONGD marista SED (Solidaritat, Educació, Desenvolupament), un grup de 20 joves prendran part en camps de treball-missió al Paraguai, Tanzània, Equador i Colòmbia. Aquesta experiència culmina la feina de mesos i vol ser un apropament respectuós a la gent i a la cultura del sud des de l’amistat.

Els Maristes afronten també la realitat més dura i són presents en zones de conflicte. Aquest estiu quatre joves participaran en un projecte que els Maristes duen a terme al Líban en col·laboració amb els germans de La Salle (Projecte Fratelli) i també nou nois i noies més aniran a treballar al camp de refugiats de Filippiada, a Grècia.

Un total de 140 persones seran les que participaran a les 'Colònies del Nen Déu' a Llinars del Vallès, unes colònies que ja tenen 38 anys de vida, i que són el resultat de la col·laboració entre les germanes franciscanes dels Sagrats Cors i els germans maristes.

D’altra banda, hi ha una trentena de joves que s’estan preparant per anar a Lió entre el 17 i 23 de juliol a la Trobada Internacional de Joves Maristes, on s’aplegaran joves de les quatre branques de la família marista (les germanes maristes, les germanes maristes de la Societat de Maria, els pares maristes i els germans maristes). En total, a la Trobada hi assistiran unes 450 persones provinents de tot el món.

Com a iniciativa formativa, també una trentena de joves faran cursos de monitors a l’Escola Mirall, escola de formació en el lleure vinculada als maristes.

I cada col·legi i obra social marista, per la seva part, ha organitzat casals d’estiu. En total, els casals dels col·legis i campus esportius hauran atès aquest estiu 1.719 nens i nenes i els de les obres socials, 946.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.