Vés al contingut
Catalunya Religió

(Maristes) La xarxa d’escoles maristes creix. Amb data de 18 de novembre s’ha signat l’acord pel qual els Germans Maristes prenen el relleu com a titulars del centre Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar, que s'ha incorporat a la Fundació Champagnat. Així, l’escola Sant Pere Chanel passa a integrar-se a la xarxa d’escoles dels Germans Maristes. Fins ara l'escola depenia dels Pares Maristes, que és una congregació religiosa de la mateixa família espiritual, però formada només per capellans.

Les converses entre els Pares Maristes (Societat de Maria) i els Germans Maristes de la Província L’Hermitage van començar l’abril de 2016 a iniciativa dels Pares Maristes. L’objectiu era explorar la possibilitat que els Germans prenguessin el relleu dels Pares com a titulars de l’escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar.

La voluntat dels Pares Maristes és assegurar el caràcter marista i d’escola cristiana del centre Sant Pere Chanel. Pares i Germans són membres de la família marista. Tots dos instituts religiosos tenen un origen comú, vinculació i col·laboració en molts països, i una missió comuna al servei de l’educació dels infants i joves.

L’escola Sant Pere Chanel és una obra educativa marista a Malgrat de Mar que, en continuïtat amb la seva història, inicia una nova etapa. El desig dels dos instituts és que aquest camí plegats signifiqui un nou impuls a les intuïcions originals i als valors maristes al servei dels infants i joves com a escola cristiana.

Amb aquesta incorporació, ja són 10 les escoles que formen part de la xarxa dels Germans Maristes a Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.