Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(ACO) Maria Martínez Rojas ha estat elegida presidenta de l’Acció Catòlica Obrera en el marc de la 63a Jornada General que l’entitat ha celebrat aquest dimecres. Amb el lema “Jo faig que tot sigui nou”, una citació extreta del llibre de l’Apocalipsi, el moviment d’acció catòlica encara un curs per repensar-se i que culminarà en el Consell que se celebrarà el maig de 2017.

En aquesta trobada festiva amb tota la militància i simpatitzants de l’entitat, s’ha convidat el mestre, emprenedor social i membre de Cristianisme i Justícia, Dani Jover, a fer una ponència que ajudés a veure amb nous ulls aquesta entitat fundada el 1953. Jover va fer una lectura renovada de les inicials A, C i O i va convidar el moviment a “construir respostes des dels aspectes propis de la identitat d’ACO: crear xarxa comunitària oberta a partir de la tendresa i la solidaritat”.

Durant el matí va ser molt emotiva la presentació de l’única candidata a presidenta, la Maria Martínez, militant de la zona del Baix Llobregat. “Estic molt agraïda, molt il·lusionada i molt emocionada”, va dir. Un 75 per cent dels equips d’ACO han participat en la votació i unànimement han escollit Maria Martínez que presidirà l’ACO junt amb l’actual president Jesús Jiménez, que entra en el darrer curs del seu mandat.

En la Jornada General, que s’ha celebrat al col·legi dels salesians Sant Joan Bosco de Barcelona, s’ha lliurat a cada militant una enquesta per tal que faci una reflexió personal sobre allò que l’ACO significa en la seva vida. Aquesta serà l’eina que servirà perquè tothom opini sobre com desitja que el moviment sigui els propers anys. Els resultats s’analitzaran en el Comitè General que es farà el gener i serviran de base per a l’XIè Consell.

La Jornada es va cloure amb una eucaristia presidida pel bisbe Sebastià Taltavull i concelebrada amb el consiliari general del moviment, Josep Jiménez Montejo, i els consiliaris de zona. En l’homilia, Taltavull va recordar la recent Jornada mundial pel Treball Decent i va fer seva la denúncia del papa Francesc: “Com podem tenir un treball decent en una economia que és indecent?”. També va posar l’accent en que la nova evangelització “la faran els laics o no es farà”.

Durant la missa es va llegir el manifest que l’ACO ha fet per aquesta jornada i que es rematava amb una sèrie de reivindicacions: “Treball decent per a tothom, salari digne, conciliació de treball i família, equilibri entre productivitat i qualitat de vida, acollida i inserció de les persones migrades, habitatge a l’abast de tothom, respecte a la diversitat de cultures, religions i pensament, eradicació dels conflictes bèl·lics i sanitat i educació universals i gratuïtes”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.