Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Observatori Blanquerna) La carmelita vedruna Maria Dolors Anglarill porta set anys a Cuba, tot i que abans va passar per Haití, per Perú, per Bolívia i per República Dominicana. "Per aquestes terres del continent porto molts anys".

Nascuda a Prades de la Molsosa, "un poble on no hi havia monges", fins el 20 anys no té l'oportunitat de conèixer cap germana: "Coneixia les monges per les estampetes, veia que hi havia algunes dones que vestien diferent". La primera monja amb la qual té contacta Anglarill connecta molt amb ella i esdevé la seva amiga. "Em va presentar el projecte i l'any següent entrava al noviciat de Vic", explica la missionera vedruna. Un curs a Tona amb monges de la seva edat de tot el món li dóna l'oportunitat de conèixer un projecte que les vedruna ténen a un barri molt marginal de Santo Domingo, a República Dominicana, "em vaig entusiasmar i vaig demanar anar-hi".

Abans d'iniciar la seva missió Anglarill pensava que ser missionera "era anar a un lloc a predicar l'Evangeli", però els anys li han canviat la resposta i ara afirma que ser missionera "és anar a un lloc a trobar l'Evangeli", ja que "te'l pot explicar qui menys t'esperes!", per això Anglarill explica que ser missionera és estar "amb el cor molt obert".

Aquest vídeo forma part del mapa dels missioners catalans de l'Observatori Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.