Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) 34 persones procedents de 14 països diferents han participat aquest any a la sisena edició delcurs internacional d'immersió ignasiana, que convoca el Centre Internacional d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa. Durant sis setmanes, des del 24 d'abril fins a principis de juny, van aprofundir en l'espiritualitat ignasiana, en el marc de llocs bens significatius, on sant Ignasi va viure una profunda experiència espiritual.

Es tracta d'una iniciativa que ha trobat, des de la seva primera convocatòria, una gran acollida. Un dels valors del curs és la diversitat dels participants. En aquest ocasió s'han aplegat 15 dones i 19 homes, de 14 països de 5 continents, amb 15 diferents llengües maternes. Entre ells jesuïtes, però també religiosos i religioses d'altres congregacions i laics, i amb molta diversitat també pel que fa a les seves ocupacions. I, com a punt en comú, la seva voluntat de fer aquesta immersió ignasiana.

La metodologia de l'experiència combina les classes magistrals, amb l'estudi personal i el diàleg integrador de les diferents experiències viscudes pels participants, ja que es tracta, també, de compartir a fons les pròpies autobiografies, tot llegint la de Sant Ignasi. Així, es fa una immersió individual però també comunitària. Per Paul Wash, marista irlandès que ha fet la immersió aquest any, hi ha un "bon equilibri entre els temps personal i comunitari, les conferències o el treball en grup". També destaca l'oportunitat de "rellegir el carisma ignasià a la llum de les sensibilitats i reptes del nostre temps". Per aquesta religiós l'experiència ha estat molt positiva i altament recomanable.

Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament pel Centre d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa, el Grup d'Espiritualitat Ignasiana (GEI) i l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES) del centre Cristianisme i Justícia. La propera convocatòria del curs és pel novembre de 2016, que es realitzarà en castellà (consulteu programa aquí). I a la primavera de 2017 es farà una nova edició en anglès. El programa de la immersió en anglès 2017 ja es pot consultar aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.