Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Creu que l’Església té notícies bones i positives però encara no aconsegueix comunicar-les d’acord amb la cultura contemporània. És la reflexió del veterà vaticanista Luigi Accattoli. Després de més de quaranta anys de periodisme en les capçaleres italianes més prestigioses, creu que “la política eclesiàstica, el que fan les conferències episcopals, els sínodes, el Vaticà... no interessa a la humanitat” i en general es converteix només en un instrument de polèmica i d’atac.

Accattoli va ser a Barcelona aquest novembre per participar en una de les sessions del Postgrau en Comunicació Institucional i Religió a l’Era Digital que organitza aquest curs per primera vegada la Facultat de Comunicació Blanquerna. El Postgrau, dirigit per Miriam Díez, és un programa de formació dels responsables de comunicació i dels dirigents de les entitats eclesials davant les noves respostes que exigeix l’univers digital, amb una sessió mensual presencial per facilitar l'assistància d’alumnes de tots els territoris.

En aquesta entrevista parla de la bona notícia que pot transmetre el cristianisme a través del testimoni. Luigi Accattoli explica que com a vaticanista i periodista cristià ha intentat fer de pont, buscant el respecte mutu entre l’univers religiós i el secular. Autor de diversos llibres traduïts a tot el món, ha seguit 85 viatges de Joan Pau II i una desena més amb Benet XVI, de qui diu que ha fet un pas endavant més cap a la transparència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.