Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) L'orde hospitalari de Sant Joan de Déu ha guanyat el Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia 2015. El veredicte s'ha donat a conèixer aquest dimecres al matí.

El premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia es concedeix a la persona, institució, grup de persones o d'institucions que hagi o hagin contribuït de manera exemplar i rellevant a l'enteniment i a la convivència en pau entre els homes, a la lluita contra la injustícia, la pobresa, la malaltia, la ignorància o la defensa de la llibertat, o que hagi obert nous horitzons al coneixement o s'hagi destacat, també de manera extraordinària, en la conservació i protecció del patrimoni de la Humanitat.

En el cas de l'orde, el premi es deu a la seva exemplar tasca assistencial durant més de 500 anys i la seva lluita pels més desafavorits, en concret per la seva activitat contra l'ebola, en les crisis migratòries i per les persones en risc d'exclusió.

Enguany, s'han celebrat 10 anys d'agermanament entre l'hospital Sant Joan de Déu i el seu homònim a Sierra Leone, molt condicionat els darrers anys pel virus de l'ebola; aquest, però, és un dels 12 agermanaments internacionals que té la província d'Aragó Sant Rafael a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina.

També és ben coneguda la seva tasca en conscienciació social a través d'actes culturals, esportius i festius com la tradicional Magic Line de Barcelona:

Sant Joan de Déu, malgrat les retallades, ha continuat apostant pels laics en la missió vinculant-los als projectes, tal com va explicar-ho el germà Pascual Piles en el darrer Capítol Provincial:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.