Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Alba Sabaté –CR) La felicitat consisteix en oblidar-se d’un mateix. Aquest és un dels principals missatges que se n’extreu dels testimonis dels missioners catalans arreu del món que l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura mostra al portal Missioners.cat.

La directora i el sots-director d'aquest Observatori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Míriam Díez i Jordi Sánchez, van presentar aquest dijous el projecte amb la col·laboració de la Fundació Claret. La Llibreria Claret va acollir l’acte, en el que també van participar els claretians, Lluís Llamas, missioner al Brasil, i Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya.

El mapa missioner català

Argentina, Perú, Bolívia, Veneçuela, Cuba, Senegal, Etiòpia, Congo, Madagascar, Moçambic, Líban o Índia són alguns dels països del mapa que el projecte va dibuixant a mesura que recorre el món a la recerca de testimonis, anècdotes i experiències d’aquelles persones de Catalunya que dediquen la seva vida a ajudar els altres.

Durant l’acte, Màxim Muñoz va recordar la dimensió i la presència dels missioners catalans al món. En aquest sentit, va remarcar la força, la grandesa d’ànima i l’entrega als altres d’aquests missioners. Igualment, va destacar la creativitat de l’Observatori Blanquerna en aquesta iniciativa.

Per la seva banda, Míriam Díez va subratllar la importància de la tasca dels missioners que en molts casos és desconeguda. D’aquesta manera, Missioners.cat els dóna veu i posa en relleu les seves vivències. El sots-director de l’Observatori, Jordi Sánchez, que ha realitzat les entrevistes, va subratllar el vincle de confiança creat amb els missioners durant les seves estades, així com el valor humà de totes les persones entrevistades.

Emoció

Els assistents a la presentació van poder conèixer alguns d’aquests missioners -Jaume Bartroli, Elena Amorós, Montserrat Dausà, Federico Sopeña, Antoni Fradera i Ferran Sanz- amb un vídeo resum de la iniciativa. Reflexions com “Fer un sermó és fàcil, però complir-lo és difícil”, “Pregar és més escoltar que demanar”, “Tothom és igual, però portem una disfressa de cultures” o “La felicitat és desviure’s pels altres” van emocionar la sala.

Els valors missioners, presents en les confidències de les persones entrevistades, els va reflectir també el missioner claretià Lluís Llamas, que va explicar de primera mà la seva experiència donant formació i acompanyament al Brasil.

Per a Màxim Muñoz, tant l’acte de presentació com el projecte són “un homenatge fantàstic, no només a l’aportació social que fan els missioners, també al seu testimoni evangèlic”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.