Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social La Caixa) Cada vegada són més els veïns que volen formar part directa de la millora dels seus barris, per la qual cosa s'han compromès, juntament amb les institucions públiques i privades que actuen a la zona, per aconseguir una major convivència i fomentar les relacions interculturals als seus territoris, marcats per una gran diversitat cultural. Amb aquest objectiu es va posar en marxa ara fa cinc anys el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, que impulsa l'Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb les administracions locals i entitats socials. En els darrers dotze mesos, aquest projecte ha aconseguit aplegar més de 29.300 participants a les activitats organitzades als 17 territoris on s’implanta: Nou Barris, Ciutat Vella, Sant Martí, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Vic, Tortosa, Cardona, Banyoles i Salt.

Els veïns i veïnes han mostrat una gran voluntat de trobada i diàleg per aconseguir una major cohesió social als seus territoris. Però tot aquest treball no s'entén sense la col·laboració, també, de l'administració local com són els ajuntaments dels territoris.

Així mateix, El Torrent, Tot Raval, Fundació Surt, l’Associació Educativa Itaca, Fundació Marianao, Fundació Secretariat Gitano, Fundació Integramenet, el Consorci Badalona Sud, Fundació SHE, ACISI, Fundació CEPAIM, el Consorci de Benestar social Gironès- Salt i el Casal dels Infants són algunes de les més de 350 entitats i serveis dels territoris que s'han coresponsabilitzat del procés i han prestat el seu temps i recursos per a fer-ho possible.

A grans trets, els primers anys del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural han permès la generació d'un ampli procés de participació local de les administracions, els professionals i la ciutadania; el treball des de l'àmbit socioeducatiu amb infància, joves i famílies a favor de la convivència intercultural; l'impuls d'una acció comunitària en l'àmbit de la salut des de la perspectiva intercultural, i la millora de les relacions ciutadanes i del sentiment de pertinença al barri.

L’objectiu del Projecte, la gestió positiva de la interculturalitat, s’aconsegueix dia a dia gràcies a la feina conjunta i a la organització d’activitats com les que aquest estiu s’estan duent a terme a aquests territoris. Durant els mesos de juliol i agost, més de 5.700 persones estan participant a l’Escola Oberta d’Estiu, una proposta que compta amb un ampli programa d’activitats per a menors, adolescents i famílies, i que ha volgut fer de l’estiu un temps d’oci compartit, inclusiu i saludable.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.