Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat aquest any més de 750.000 euros a 31 projectes impulsats per entitats socials a Catalunya que tindran com a beneficiàries directes més de 12.000 persones, la majoria nens i adolescents en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Els projectes han rebut el finançament a través de la convocatòria anual l'Obra Social "la Caixa" destinada a afavorir el desenvolupament integral i la igualtat d’oportunitats de persones en situació de pobresa i vulnerabilitat social.

En total les ajudes arriben a 2.925.040 euros a 117 projectes de tot l’Estat espanyol. D’aquests, 31 projectes han estat seleccionats a Catalunya: a Barcelona (29 projectes, 11.983 beneficiaris directes i 723.240 euros); a Girona (1 projecte, 108 beneficiaris directes i 21.060 euros); i a Tarragona (1 projecte, 39 beneficiaris directes i 8.520 euros).

Aquesta aportació correspon a la convocatòria de Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social 2016. Es tracta de la segona convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d’euros a les vuit convocatòries en què es diversifica. L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor d’aquests col·lectius en risc d’exclusió poden accedir a aquest programa.

Dels 469 projectes presentats en aquesta convocatòria, han estat seleccionats 117 que es distribueixen entre els dirigits al desenvolupament personal, social i educatiu de nens i joves en situació de pobresa i les seves famílies (67 projectes); a la promoció de la inclusió social i prevenció de les diferents formes d’exclusió (29 projectes), i a l’atenció de les necessitats bàsiques (17 projectes). La majoria de beneficiaris finals són famílies en situació de pobresa amb nens i adolescents al seu càrrec. En total, 45.154 persones, de les quals, 15.000 són nens i joves de fins a 17 anys.

La selecció dels projectes s’ha realitzat a partir de criteris d’avaluació que han tingut en compte aspectes com la complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

Les vuit convocatòries d'ajuts per entitats de millora social que actualment té en marxa l'Obra Social "la Caixa" són: Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència; Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; Habitatges temporals d'inclusió social; Acció social en l’àmbit rural; Inserció sociolaboral; Interculturalitat i acció social; Art per a la millora social; i Emprenedoria social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.