Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Claretians) La Llibreria Claret ha preparat una campanya específica per celebrar la festa de Sant Antoni M. Claret, que s'escau el proper dilluns 24. Concretament totes les persones que comprin a la Llibreria Claret, també pel web, durant la setmana del 18 al 24 d'octubre, seran obsequiades amb un exemplar de l'àlbum infantil 'Un barret de palla', que narra pels infants la història del bisbe Casaldàliga quan va arribar al Brasil. El llibre també està disponible en castellà, 'Un sombrero de paja'.

A més de l'àlbum sobre Pere Casaldàliga, aquests dies a l'aparador de la botiga s'hi veuran d'altres títols per conèixer millor la vida del pare Antoni M. Claret:

Sant Antoni Maria Claret, sempre en missió. L'Editorial Centre de Pastoral Litúrgic, ens presenta el número 92 de la col·lecció Sants i Santes. Aquest llibret ens descriu breument l'obra i vida de Sant Antoni Maria Claret.

Sant Antoni Maria Claret, missioner universal. Llibre il·lustart amb activitats. Relat de la vida i obra de sant Antoni Maria Claret, missioner universal que amb el do de la paraula va predicar l’amor de Déu perquè tothom cregués. Gran imitador dels apòstols, sempre fidel a la crida a evangelitzar.

Claret. Recull autobiogràfic. Els punts més notables de la vida de sant Antoni Maria Claret contats per ell mateix en la seva autobiografia. Aquest llibre recull també cartes i altres documents que ajuden a un coneixement de la vida de Claret.

Autobiografia. “Sense el pas del P. Claret, la fe de Catalunya, si no fos morta, hauria arribat a extrems molt compromesos d’agonia... Preparà aquest tempestejat país per a resistir les torbonades d’impietat... El primer que escriví llibres en la nostra llengua al segle passat... El català de més forta expansió forana de vigor espiritual d’ençà d’un segle. El català de més potència espiritualitzadora de l’època moderna. Sense el seu pas, Catalunya no seria el que és avui, ni en l’ordre religiós, ni en l’ordre lingüístic, ni potser en l’ordre polític, atesa la gran influència mútua de totes aquelles zones de la vida d’un poble.” (Carles Cardó, a 'La nit transparent')

– Un barret de palla. Una de les guionistes de la minisèrie Descalç sobre la terra vermella, Maria Jaén, s'inspira aquest film, per escriure aquest àlbum infantil. En arribar a Brasil, com a missioner, Pere Casaldàliga descobreix la terrible situació dels més pobres –homes que treballen i viuen com a esclaus, camperols que es veuen obligats a abandonar les seves terres, i poblats indis en perill d'extincio– i decideix treballar per canviar les coses. Sap que acabar amb l'abús i l'esclavatge, haurà de plantar cara als poderosos (els terratinents i el govern militar), i ho fa sense por, encara que això representi posar en perill la seva vida...

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.