Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR/Lleida) Retorn als místics cristians. El Vè Congrés d'Espiritualitat que han convocat els Carmelites Descalços aquest cap de setmana al Santuari de Santa Teresina de Lleida ha refrescat el missatge de Santa Teresa de Jesús a un centenar i mig de participants. La trobada constata que hi ha “set de Déu” i que una vida interior plena només té sentit si serveix per obrir-se a les necessitats del món.

Sis dels congressistes han explicat a CatalunyaReligió.cat la vigència de la mística d'Àvila i aquest vídeo recull el seu testimoni. Joan Viñas, exrector de la Universitat de Lleida i actual director de l'Acadèmia Mariana d'aquesta ciutat, ha introduït el treball dels laics en el congrés i ha descrit l'espiritualitat com a “necessitat humana”; la teresiana Victòria Molins ha actualitzat el sentit místic del personatge, i l'ha vinculat a la capacitat d'empatia amb el dolor de la societat d'avui; l'artista plàstica Goretti Pomé considera Santa Teresa com a “mestra” i coincideix amb d'altres en què avui hi ha “necessitat d'espiritualitat”, també amb els joves; el carmelita Javier Sancho, director del Centro Teresiano y Sanjuanita(CITeS) d'Àvila, parla de la proposta teresiana com de descoberta d'”allò que som” i del “sentit de la vida”; la professora de l'IREL Mar Pérez s'ha referit a la mística com a eina per arribar a Déu; i el periodista Ignasi Miranda considera que “avui Santa Teresa ens diria el mateix que el papa Francesc”, és a dir, “vull una Església pobre per als pobres”.

L'organització del congrés ha comptat amb desenes de voluntaris i ha estat liderada pel pare carmelita Agustí Borrell, vicari general de l'Orde del Carmel, i pel conseller provincial de l’orde del Carmel, Àngel M. Briñas. Amb aquesta cinquena edició els carmelites han clausurat a Catalunya els actes de commemoració dels 500 anys del naixement de Santa Teresa.

Han passat 24 anys des del primer congrés d'Espiritualitat, l'any 1991, dedicat a la figura de Sant Joan de la Creu. Des de llavors, el Santuari de Santa Teresina de Lleida ha acollit sempre aquesta convocatòria, que ha abordat personalitats tan significatives en l'àmbit de la fe com santa Teresina, Edith Stein i Sant Pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.