Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(David Casals –CR) Aquest dissabte el grup de diàleg interreligiós de l'Associació d'Amics de la Unesco de Lleida celebra una jornada de portes obertes en diferents llocs de culte per visualitzar l'harmonia i convivència de la ciutat. S'hi podran visitar una església adventista, dues mesquites, un lloc de culte mormó, una comunitat cristiana ortodoxa, dues esglésies evangèliques, la comunitat baha'i, la catedral i una altra parròquia catòlica, dues escoles budistes zen, el local dels brahma kumaris i el saló del regne dels Testimonis Cristians de Jehovà.

"Som una experiència pionera a tot l'Estat", afirma el secretari de l'Associació d'Amics de la Unesco de Lleida, Òscar Castro, referint-se a l'assemblea interreligiosa de la ciutat. Es tracta d'una assemble on estan representades, de forma directa o indirecta, totes les tradicions religioses que ho desitgen. Diu que va començar a Lleida, ara fa deu anys, com una iniciativa municipal, i per això, valora positivament la "implicació directa" que hi va tenir la Paria.

"Hi és present tothom que vol estar-hi", diu Castro, que explica que les tradicions amb més presècia a la ciutat estan representades directament, i les més petites hi són presents a través del grup de diàleg on participa.

Destaca també que han aconseguit la participació d'agnòstics al grup, que treballa també pel "reconeixement de la diversitat, la superació de rumorologies a nivell social" i evitar possibles conflictes veïnals en l'obertura de nous llocs de culte.

L'Associació d'Amics de la Unesco de Lleida és un grup de diàleg interreligiós que va néixer la tardor de 2014, fa deu anys i mig, amb l'objectiu de consolidar a la ciutat el diàleg interreligiós. Una de les seves principals contribucions va ser la celebració a la ciutat ara fa sis anys del Parlament Català de les Religions.

La jornada de portes obertes de dissabte acabarà amb un concert de sitar, amb música tradicional india, a càrrec de Bhakti Das. Tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la Seu Vella. Aquí podeu consultar la graella amb els horaris de visita de tota la jornada.

[Fotografies: Associació d'Amics de la Unesco de Lleida]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.