Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El bisbat de Lleida es troba en la recta final del procés de digitalització de 104 vídeos que mostren la història recent de la diòcesi des de 1988 al 2001. La majoria dels vídeos van ser gravats en format analògic en l'etapa de mossèn Jaume Montaña, delegat de Mitjans de Comunicació Social de la diòcesi durant 31 anys, traspassat fa uns mesos. Juntament amb un voluntari mossèn Montaña gravava imatges que després eren utilitzades pel programa 'Signes dels Temps' de TV3.

Es tracta de vídeos que recorren la vida de la diòcesi i que mostren assemblees diocesanes, trobades de joves i celebracions litúrgiques, entre altres activitats. Entre d'altres destaquen: el comiat al bisbe Ramon Malla (1999) i la presa de possessió del bisbe Ciuraneta. En l'actualitat s'han digitalitzat 94 vídeos que ja estan penjats en un servidor d'internet. Els mesos vinents, quan culmini el procés, tots els vídeos estaran disponibles a la web del bisbat de Lleida.

Amb motiu de la 50 Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, el bisbat ha presentat les dades de la tasca realitzada per la Delegació de Comunicació del Bisbat de Lleida durant el darrer any.

Precisament, la web del Bisbat de Lleida ha rebut durant el darrer any 140.734 visites, unes 400 diàries. A més, la Delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Lleida ha editat 2.857 exemplars setmanals del Full Dominical durant el darrer any.

També s'hi han produït 50 edicions del programa de ràdio 'De Bat a Bat al Bisbat de Lleida' que es difon per diverses emissores de la província. A més, s'han penjat a internet 48 vídeos produïts per la Delegació de Mitjans de Comunicació. Hem donat un nou impuls al Butlletí Digital de Notícies del qual s'han fet 27 números. Ara mateix el reben cada quinze dies 986 persones (881 en català i 105 en castellà). També som presents a les xarxes socials on tenim 449 seguidors al Facebook i 627 al Twitter.

Aquest any coincidint amb l'Any de la Misericòrdia s'està portant a terme la iniciativa 'L'Any de la Misericòrdia en 2 Minuts' que es tracta de realitzar petits vídeos, àgils, testimonials, de dos minuts de durada per aprofundir en aquesta matèria i que es pengen cada setmana a la web.

En l'actualitat uns quaranta voluntaris col·laboren amb la delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Lleida. El Bisbat de Lleida ha celebrat aquest dimecres el tradicional esmorzar i roda de premsa amb els mitjans de comunicació de Lleida en motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials.