Vés al contingut
Catalunya Religió

(Carmel Descalç) Aquest dijous se celebra Santa Teresa de Jesús i enguany la festivitat tancarà els actes commemoratius del Vè Centenari del naixement de la mística que va reformar l'orde carmelita. A Catalunya, l'acte de cloenda se celebrarà al Santuari de Santa Teresina de Lleida el cap de setmana del 23 al 25 d’octubre.

Es tracta del Vè Congrés d’Espiritualitat, que obrirà Josep Otón, doctor en història i estudiós de l’espiritualitat, amb la seva conferència 'La recerca espiritual en la societat postmoderna', i que comptarà amb un seguit d’actes culturals i musicals entorn del lema “La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús”.

Prèviament hauran inaugurat el congrés el delegat del carmelites descalços a Catalunya i Balears Àngel Briñas; Miguel Márquez, responsable de la Província Ibèrica; Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, i Agustí Borrell, vicari general del Carmel Descalç.

El programa contempla, entre altres, les intervencions de Joan Viñas, exrector de la Universitat de Lleida; el jesuïta Jesús Renau; el carmelita Javier Sancho, director del CITeS d’Àvila; Laia de Ahumada, escriptora; Anna Boj, carmelita descalça, i del propi Agustí Borrell, biblista, que el darrer dia tancarà les intervencions dels conferenciants. A la vegada, oferiran el seu testimoni diferent convidats com ara Ignasi Miranda, periodista; Ana Ludevid i Immanuel Elgström, del grup musical Cor Nou; Octavi Vilà, monjo de Poblet; Joan Maria Mayol, monjo de Montserrat; Anna Almuni de la Institució Teresiana; Jordi Lloret del Carmel Seglar; Victòria Molins, teresiana; entre d'altres.

Pel que fa a la part més lúdica, hi haurà tres activitats musicals: 'Si Teresa de Jesús volviera hoy', el musical basat en el llibre de Victòria Molins; 'Morando' recital poètic-musical sobre 'Las Moradas' de santa Teresa, i un festival de cançó teresiana a càrrec de Cor Nou i del cantautor Lluís Platero. L’Eucaristia de clausura a Catalunya del Congrés i de l’any del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús estarà presidida pel bisbe de Lleida, Giménez Valls.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.