Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) La Fundació Migra Studium, dins del projecte de l'Espai Interreligiós, ha estrenat una nova proposta per donar a conèixer a infants i joves la diversitat religiosa present a casa nostra. Es tracta d'una activitat adreçada a alumnes de Secundària, que té com a objectiu acostar concretament a la realitat de l'islam de Catalunya, escoltant testimonis en primera persona. 

Així, a través d'un diàleg amb joves musulmans, els alumnes podran conèixer quina és l'experiència religiosa en la vida quotidiana per a una persona de religió musulmana, com es viu en la societat occidental i fins a quin punt està condicionada la nostra visió de l'islam. La sessió de diàleg amb els testimonis es realitza després d'haver treballat a l'aula una sèrie de continguts previs a l'entorn de la religió musulmana perquè, com expliquen els responsables de la Fundació Migra Studium, amb aquesta activitat es tracta sobretot de conèixer persones musulmanes residents a Catalunya diverses en gènere, en edat, comunitat i origen. D'aquesta manera, els alumnes, que parteixen d'una imatge del/la musulmana, poden contrastar-la amb la realitat escoltant els testimonis.

La seva quotidianitat, el paper de l'islam en la seva vida diària o el seu procés migratoris, en el cas dels qui l'han viscut, són algunes de les experiències que comparteixen amb els alumnes i que serveixen com a punt de partida per a un diàleg obert en el que els nois i noies podran plantejar les seves preguntes als testimonis. A l'activitat hi participen també dos dinamitzadors, que ajudaran a després a reflexionar sobre com el contacte amb persones concretes ens obliga a canviar algunes de les idees i imatges prèvies que ens fem de l'islam, i a veure els punts que tenim en comú. 

L'experiència s'ha iniciat ja amb una primera sessió per a alumnes de 3r d'ESO de l'escola Jesuïtes Clot. Els nois i noies van poder escoltar una jove marroquina, estudiant i activista, i un emprenedor senegalès. Ara, la Fundació Migra Studium espera poder oferir aquesta nova activitat a altres escoles.

Per més informació sobre aquesta proposta, podeu contactar amb la Fundació Migra Studium.