Vés al contingut
Catalunya Religió

(Estris) Els propers 16 i 17 d'octubre se celebrarà a Barcelona el 3r Congrés del Lleure Educatiu i la revista Estris se suma a les contribucions dels organitzadors, ponents i participants d'aquest esdeveniment. Ho fa amb el seu darrer número, on parla de la contribució del lleure educatiu en el segle XXI.

Per fer-ho, compta amb la col·laboració de reconeguts especialistes que apunten interessants conclusions pel que fa a la importància que tindrà el lleure en el canvi d’època que vivim, principalment, en relació al desenvolupament personal i de la sociabilitat dels infants i joves, l’adquisició de competències i valors, la construcció de ciutadania, i la promoció de la cohesió social i el compromís.

Així, participen en aquest número Txus Morata, professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL i directora del màster Models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència; Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Internacionals i de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés; Juanjo Fernández, consultor pedagògic, conferenciant i escriptor; Maria Valencia, presidenta de la Federación de Entidades cristianas de Tiempo Libre Didania; i Ángel Santos, director de programes de la Coordinadora Infantil y Juvenil de Tiempo Libre de Vallecas.

També ens presenten quatre experiències de lleure destacades de diferents àmbits: l’App educativaGuaita Kina Tribu, el projecte itinerant del Centre d’Esplai Lluís Maria Chanut, l’experiència de servei a Hongria del Centre Marista d’Escoltes – Maristes, i el lleure inclusiu per a infants amb pluridiscapacitat de Nexe Fundació.

A l’Entrevista central, el protagonista és el sociòleg Imanol Zubero, una de les veus més reconegudes del País Basc. És Professor Titular de Sociologia a la Universidad del País Vasco i President de l’Associació Basca de Sociologia i Ciència Política, compta amb una llarga trajectòria de lluita per la pau, va ser un dels impulsors de la ONG Gesto por la Paz i ha ocupat diversos càrrecs polítics. En aquesta entrevista ens parla del paper del lleure educatiu en la societat, de què aporta ser monitor o l’acció social per al desenvolupament personal, i també analitza el nou escenari que es viu a l’Estat, amb l’aparició de nous partits polítics, de la pau al País Basc i del moviment sobiranista a Catalunya.

Pel que fa a la resta de seccions, al 'Manual' Àlex Muñoz ens apropa a les tècniques del coaching des de la perspectiva del món del lleure; a la 'Ruta' viatgem fins a l’Alt Pirineu per fer una travessa de 5 dies per les Valls d’Àneu; al 'Zoom' descobrim el projecte d’inclusió a través del bàsquet i l’artBasquet Beat; a l’'Enemics del Sofà' presentem el portal Medicau.com amb destacats consells sanitaris per al lleure; al 'Racons' coneixem millor en Joan Morte, membre del Consell Directiu del MCECC; i en Jordi Armadans ens parla en la seva secció de crítica audiovisual de la pel·lícula Mandarinas.

El podeu consultar a l'Iquiosc.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.