Vés al contingut
Catalunya Religió

(Casa Amèrica) El proper dilluns s’inaugura a Casa Amèrica Catalunya l’exposició 'Pere Casaldàliga. De professió, l’esperança', un recull d'imatges del fotògraf català Joan Guerrero i textos del mateix Pere Casaldàliga, extrets de les seves missives, poemes, cròniques i fulls pastorals. La mostra recorre l'univers de 'Dom Pedro' –com se'l coneix al Brasil i explica el seu ferm compromís amb la gent de Sao Félix do Araguaia.

L'acte d'inauguració comptarà amb presència i paraules de molts dels amics que el bisbe Casaldàliga té a Catalunya. Hi assistiran Joan Guerrero, fotògraf; Josep Roca i Alsina, missioner claretià que de 1984 a 2010 va estar destinat a Guajarà-Mirim (Rondonia), a l’Amazònia brasilera en la frontera amb Bolívia; Glòria Casaldàliga, neboda de Pere Casaldàliga i presidenta de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga; Toni Comín, membre de la Fundació Alfonso Comín. Va acompanyar el president de la Generalitat Pasqual Maragall en el seu viatge a São Félix do Araguaia quan se li otorgà al bisbe Casaldàliga el Premi Internacional Catalunya 2006; Carles Cases, músic i compositor; Francesc Escribano, periodista i director de la productora Minoría Absoluta; Albert Royo, Secretari General del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya; Carlos Velázquez, director de Màrqueting de Roca Corporación Empresarial, i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya.

Pere Casaldàliga. De professió, l’esperança

L’exposició permet contemplar per primer cop els originals de cinc cartes escrites per Pere Casaldàliga en diferents etapes de la seva vida. També exposa l’àmplia bibliografia del bisbe emèrit de São Félix do Araguaia, a l'estat brasiler de Mato Grosso, que al 1990 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi i al 2006 amb el Premi Internacional Catalunya per la seva tasca amb els indígenes i camperols sense terra.

La mostra es completa amb la interpretació que se n’ha fet de l’obra del religiós, poeta i escriptor a través d’altres vessants creatives. És el cas d’Araguaia, obra musical del compositor Carles Cases, o de la sèrie de televisió Descalç sobre la terra vermella, basada en el llibre homònim de Francesc Escribano.

L'exposició es podrà visitar a Casa Amèrica Catalunya fins a mitjans octubre, i compta amb la col·laboració de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, Missioners Claretians de Catalunya i Minoria Absoluta, i el suport de Diplocat i la Fundació We are water.

[Fotografia: Joan Guerrero]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.