Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest diumenge les catedrals de les deu diòcesis catalanes i diversos centres de pelegrinatge obriran l'Any Jubilar de la Misericòrdia després l'inici presidit pel papa Francesc a Roma. Al llarg del diumenge en aquests temples s'obrirà la Porta Santa on els fidels poden culminar el seu procés de conversió. Les portes per guanyar el Jubileu estaran obertes durant un any, fins el 20 de novembre de 2016, el darrer diumenge de l'any litúrgic.

Els bisbes catalans presidiran aquest diumenge a la seva catedral l'obertura de la Porta Santa. Concretament, a Barcelona es farà a dos quarts d'onze del matí i a Tarragona a les sis de la tarda, on també s'iniciarà un pelegrinatge per tota la diòcesis de la Creu i la Bíblia. A la resta de bisbats es farà a les dotze del migdia a Urgell; a les cinc de la tarda a Girona, Lleida, Solsona i Vic; a dos quarts de sis a Tortosa; a les sis a Sant Feliu de Llobregat; i a les vuit del vespre a Terrassa.

A més de la catedral, els bisbes també han disposat altres llocs de pelegrinatge. Montserrat iniciarà l'Any Jubilar i a les onze del matí es farà el ritual d'obertura de la Porta Santa de la Basílica, la que condueix al cambril de la Mare de Déu. L'emissió es podrà seguir en directe a les televisions locals i per internet. A Barcelona, també es podrà guanyar el Jubileu a les basiliques de la Mare de Déu de Mercè, del Sagrat Cor del Tibidabo i de Santa Maria de Mataró.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.