Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) L’Escolania celebra dissabte 27 de febrer una nova Jornada de Portes Obertes. Aquesta diada festiva està pensada especialment per a nens que estiguin cursant actualment de 1r a 3r d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte es produeixi abans del 3r de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser positius per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part de l’Escolania.

La 12a edició de la Jornada de Portes Obertes a l’Escolania començarà el dissabte 27 de febrer, a les 10h, amb una xocolatada al polisportiu del centre. A continuació, els propis escolans són els encarregats d’oferir una visita guiada per les dependències de l’edifici a cadascuna de les famílies interessades. Durant el matí també es farà una reunió informativa als pares, i paral·lelament una activitat musical per als més petits, amb la presència del gegantó Nicolau, que han construït els pares dels escolans. Per acabar, l’Escolania cantarà un motet polifònic, la Salve Regina i el Virolai a la Basílica de Santa Maria.

La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar, s’ha de fer prèviament a través del web www.escolania.cat o trucant al telèfon 93 877 77 67. Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4t de Primària –i algun a 5è–, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.

Al maig, gira per Hongria; i a la primavera, nou disc amb obres d'Ireneu Segarra

A banda dels concerts per Catalunya que fa durant el curs, l’Escolania va realitzar el passat mes de novembre una gira per Alemanya, on va oferir dos concerts: a l’Abadia benedictina de Maria Laach i a la Catedral de Colònia.

El proper mes de maig viatjarà a Hongria, on ha estat convidada a participar en un festival internacional, que la portarà a cantar a les ciutats de Nyiregyháza (11 de maig), Szseged (12 de maig) i Pécs (13 de maig). I a la primavera té previst d’enregistrar un nou disc, amb obres d'Ireneu Segarra, de qui el 2017 es compliran 100 anys del seu naixement.