Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) L’Escola Pia celebra aquest curs els 400 anys del naixement com a congregació religiosa i els 250 de la canonització del fundador, Josep Calassanç. L’acte central se celebra aquest dissabte, 25 de març, a La Seu d’Urgell. S’ha escollit La Seu perquè Calassanç hi va treballar abans d’anar a viure a Roma i per seguir tradició de celebrar les efemèrides de Calassanç a la capital de l'Urgell.

Més de dues-centes persones s’han inscrit per participar en un acte que tindrà com a seu principal el col·legi de La Salle. Està previst l’arribada cap a les 10:00 h i, mitja hora després, el Provincial, Eduard Pini, i l’alcalde d’aquesta ciutat, Albert Batalla, donaran la benvinguda.

Just després, els assistents podran gaudir de tres xerrades. A la primera l’historiador Miquel Puig farà una cronologia de la vida de Sant Josep Calassanç, a la segona l’historiador de la vila Lluís Obiols parlarà del context històric de La Seu d’Urgell al segle XVI. Finalment, l’historiador i Arxiver de la Província, l’escolapi Joan Florensa, se centrarà al periple vital del sant a la vila.

Acabades les xerrades, i després que l’alcalde adreci unes paraules als assistents, es farà un passeig en grups per La Seu, coneixent els llocs relacionats amb Calassanç, explicats pels seus protagonistes, i descobrint algun dels seus manuscrits. Cap a les 13:30 h està prevista la celebració de l’Eucaristia a la Catedral presidida per l’arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives. La jornada festiva finalitzarà amb un dinar.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.