Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Escola Vicenciana) L’Escola Marillac del barri de la Sagrada Família de Barcelona ha organitzat aquest cap de setmana un dels actes centrals del 110 aniversari del centre. Els actes es van celebrar al carrer i a l’escola durant tot el dissabte.

Fundada per mossèn Ramon Balcells Masó, l’escola Marillac, que en aquell moment era el Patronat Social Escolar d’Obreres del Poblet, es va arrelar ràpidament al barri per tal d’oferir oportunitats educatives i professionals a les nenes que, per la seva condició social, estaven destinades a treballar a les fàbriques tèxtils de la Barcelona industrial de principis del segle XX.

Donada la quantitat d’alumnes que hi assistien i l’embranzida que anava agafant aquesta obra, mossèn Balcells va delegar ben aviat a la Companyia de les Filles de la Caritat el dia a dia de l’escola, per la qual cosa, l’escola Marillac ha estat des de l’inici un centre educatiu vicencià. Actualment, pertany a la Fundació Escola Vicenciana.

Van inaugurar l’acte sor Eduarda Vergara, visitadora de les Filles de la Caritat de la província canònica de Barcelona; Miquel Garcia, director general de centres privats i concertats del Departament d’Ensenyament; Xavier Muniesa, director general de la Fundació Escola Vicenciana; Jordi Matas, conseller del Districte de l’Eixample; i Marta Pérez, directora de l’Escola Marillac.

En els seus parlaments es va destacar, no solament la trajectòria històrica del centre i els seu esperit de servei, sinó també el present de l’escola, que es caracteritza per la vinculació al barri, la qualitat educativa, l’atenció personalitzada i el seu caràcter inclusiu. Tots aquests aspectes fan que el carisma vicencià proposat per Sant Vicenç de Paül i Santa Lluïsa de Marillac estigui ben present en la tasca quotidiana i sigui inspiració per a projectes de futur.

Al llarg de tot el dia, en un ambient distès però alhora molt emotiu, la festa, que era oberta al barri, va esdevenir una autèntica mostra d’agraïment per tanta història compartida i una aposta per un futur apassionant i renovador.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.