Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’escola Maristes Sants-Les Corts de Barcelona ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en les denúncies contra els professors que presumptament van abusar d'alumnes del centre. Aquest dijous els responsables dels maristes han estat entrevistats per Mònica Terribas al Matí a Catalunya Ràdio. El director de l'escola, Raimon Novell, el president de la Fundació Champagnat, Gabriel Vila-real, i el vicari provincial, Pere Ferré, han assegurat que com ja van fer el 2011 “en el moment en què ens personem com a escola estem assumint que a casa nostra han passat fets terribles, i assumim responsabilitat en els fets, tot i que no teníem coneixement fins que la família ho va explicar".

També han explicat la relació que van tenir amb el pare que va denunciar al diari els primers abusos i han assegurat que fa dos anys ja li van proposar personar-se al jutjat conjuntament. D’altra banda, han explicat que els Mossos d'Esquadra els han demanat aquest dies informació sobre tres professors i el monitor que ja van denunciar als jutjats els mateixos maristes aquest desembre. En aquest cas, el monitor era un alumne de la Fundació Pere Tarrés que estava realitzant pràctiques al menjador dels Maristes, com ha informat la mateixa entitat. A més de ser retirat de les pràctiques i de no atorgar-li el títol de formació, la Pere Tarrés també va comunicar-ho a la Generalitat seguint els protocols establerts. En aquest cas, a més, es va detectar gràcies al protocol de prevenció que estan implant als centre maristes des del 2013.

Áquí podeu escoltar o veure l'entrevista:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.