Vés al contingut
Catalunya Religió

(FECC) L’escola concertada de Catalunya s’ha ofert aquest dijous, en una trobada amb la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, per acollir i facilitar la “ràpida escolarització” dels menors refugiats que puguin arribar al país. Els centres posen a disposició de la conselleria 700 escoles on poder escolaritzar aquests alumnes i, si cal, “incrementar la ràtio allà on sigui necessari”.

L’escola concertada també es compromet a facilitar als menors refugiats l’accés gratuït als recursos didàctics indispensables per “participar plenament en la vida escolar” (llibres de text, material, etc...), a banda de proveir, en coordinació amb l’administració i entitats que hi col·laborin, necessitats bàsiques per a una bona acollida (menjador, activitats complementàries...)

El col·lectiu de l’escola concertada ha estat representada pel president de l’Agrupació Escolar Catalana, Oriol Blancher; el president de l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya i el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (APSEC-FECC), Joan Vila i Enric Puig, respectivament; el president de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, Carlos Camí, i el president de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament de Catalunya, Josep Díaz. També han posat a disposició de les ONG acreditades en l’acollida de refugiats els mitjans per vehicular les seves demandes de suport i ajut entre els 400.000 alumnes i entre les comunitats educatives de les 700 escoles que representa el col·lectiu de centres concertats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.