Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) De dilluns a dijous Càritas Diocesana de Barcelona ofereix sessions d’Acompanyament en l’administració de l’economia domèstica. Es tracta d'un curs obert a les persones del territori del Barcelonès Nord i el Maresme que promou la formació vinculada amb l’economia de la llar. S'ofereix formació relacionada amb els costums culinaris, l’atenció a la gent gran, la neteja i també se’ls dóna les pautes per atendre a nens. A més, s’hi treballen valors com ara l’apoderament, l’autoestima i l’empatia.

Fèlix Trias fa 6 anys que és voluntari de Càritas, i ofereix aquesta formació a les dones que fan el curs. A les seves classes s’hi respira un ambient de participació, de sintonia, i hi ha una relació d’afecte entre les persones. Però sobretot, s’hi treballen els valors i els afectes personals, que es transmeten a partir dels coneixements que proporciona aquest curs. La participació fomenta l’enriquiment cultural, ja que cadascuna de les dones explica la seva experiència, i així s’aconsegueix potenciar el respecte i l’interès envers les altres cultures i les diverses maneres de viure.

Aquest curs està format per sessions teòriques, en les quals es donen eines a les dones per afrontar la realitat d’anar a fer la compra al supermercat i conscienciar-les dels preus dels productes i la gestió dels rebuts dels subministraments. Però també dediquen moltes hores a la pràctica des del mateix Centre Obert Rialles. Els donen formació relacionada amb l’economia domèstica, però també es promou la participació activa de les dones que hi assisteixen, i s’utilitza un llenguatge d’acord amb el nivell de comprensió de l’idioma i també de la capacitat d’assimilació dels conceptes.

En aquest sentit, Fèlix Trias i els altres voluntaris busquen la forma més amena i propera perquè les persones puguin assimilar els coneixements fàcilment; adapten els materials de manera que siguin comprensibles per a totes les dones que hi assisteixen. Les persones que participen al curs s’hi troben completament còmodes, i això contribueix a que cada vegada siguin més autònomes i puguin tenir l’apoderament necessari per afrontar les situacions que se’ls presentin en la gestió familiar i domèstica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.