Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) La dificultat per trobar moments assossegats per a compartir amb la parella i els fills ha estat destacat com un problema comú a les famílies actualment, a la primera trobada d’aquest curs del grup diocesà de famílies Evangeli.com celebrada aquest dissabte a la residència de la Sagrada Família de La Seu d’Urgell. L’intens ritme de vida, les llargues jornades laborals i nombroses activitats de nens i grans i la gran presència dels dispositius electrònics de comunicació són alguns dels factors que els matrimonis van comentar en aquest sentit. També van assenyalar altres desafiaments com ara l’educació dels fills, l’atenció als avis i als malalts i el conreu quotidià de l’amor de la parella i de la fe.

Els matrimonis van trobar i comentar algunes respostes en diversos textos recents del papa Francesc adreçats a les famílies, seleccionats pel sotsdelegat de Família i Vida mossèn David Codina –que pren el relleu, en l’acompanyament d’aquest grup, de mossèn Cinto Busquet després de la seva marxa a la diòcesi de Girona, qui va informar el grup sobre els treballs al Vaticà, del Sínode de la família.

Al principi de la jornada, l’arquebisbe Joan-Enric va saludar les famílies, arribades de diversos punts de la diòcesi. Tot seguit, nens i grans van celebrar un breu temps de pregària i els matrimonis van poder compartir unes estones de reflexió en grup i en parella. Mentrestant, els nens van gaudir d’activitats i jocs i a continuació tots es van aplegar al jardí per a dinar i continuar la conversa. La trobada va acabar amb la celebració de l'Eucaristia familiar.

Després un petit grup va iniciar un curs de mètodes naturals de regulació de la fertilitat organitzat per la Delegació de Família i Vida amb la col·laboració del Centre d’Orientació Familiar de la Diòcesi de Terrassa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.